FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-12-17

Jelentős erdei közjóléti fejlesztés várható Nyíregyházán

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. - a hagyományos erdőgazdálkodás mellett - fontosnak tartja az általa kezelt valamennyi állami erdő közjóléti funkcióinak további bővítését, az erdő immateriális szolgáltató képességének javítását.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere

Nyíregyházi székhelyű társaságként kiemelten kezeli a város tüdejeként számon tartott Sóstói-erdőt. Az elmúlt évek fejlesztései nyomán az erdei létesítmények magas színvonalon szolgálják az erdőjáró, pihenni, sportolni vágyó lakosság igényeit.

 

A NYÍRERDŐ Zrt. 2013-ban és 2014-ben nagyszabású közjóléti programot valósít meg, ennek is fontos része a Nyíregyházához, illetve a Sóstói-erdőhöz kötődő fejlesztés-sorozat.

 

Az idei évben több mint 8 millió forintot fordított a társaság a városban levő játszóterek korszerűsítésére. A Tímár és a Törpe utcában, valamint Nyírszőlősön, a Kollégium utcában levő játszótereken fából készült játszóvárakat alakítottak ki, valamint új asztalokat és padokat helyeztek el. Nyíregyháza-Sóstóhegyen, az Úttörő úton egy filagóriát építettek, a Nyírjes tanyán pedig egy asztalból és padból álló garnitúra kapott helyet.

 

Sajnos, vandálok megrongálták az erdei tanösvény elején levő Napsugár-házat és több információs táblát is tönkretettek. Ezek helyreállítását is elvégezték az erdészek. Az eddig megvalósult beruházások fenntartását, karbantartását is folyamatosan végzi a társaság. Ez 2013-ban - az erdei iskola üzemeltetésének költségeivel együtt - 15 millió forintba került.

A NYÍRERDŐ Zrt. fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a térség legfontosabb értékeire, ezért adta ki a Sóstói-erdő című könyvet. Az Erdők Hete programsorozat alkalmából megjelent kötet szerzői arra vállalkoztak, hogy egy átfogó monográfiában foglalják össze a tudnivalókat a megyeszékhely ékkövéről.

 

A nyíregyházi fejlesztések tovább folytatódnak 2014-ben: a NYÍRERDŐ Zrt. jövőre 73 millió forint értékű beruházást valósít meg a megyeszékhelyen. A tervek szerint Nyíregyháza-Sóstófürdőn a jelenlegi kilátó helyére egy újat épít a társaság, és a létesítmény közelében egy erdei megállóhelyet (buszmegállót) is kialakítanak. Újabb játszóterek korszerűsítésére is sor kerül, a végleges helyszínekről még nem született döntés. Összességében az erdőgazdaság két év alatt több mint 80 millió forintot fordít a nyíregyházi közjóléti fejlesztési programra.

 

A társadalom által támasztott közjóléti igényeknek a NYÍRERDŐ Zrt. a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mint tulajdonosi joggyakorló üzletpolitikai irányelvei alapján kíván megfelelni. E területen is szeretne eleget tenni a filozófiájában megfogalmazottaknak: "Erdők jó kezekben!"

 

 

Sajtóközlemény - NYÍRERDŐ Zrt.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.