FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-12-20

Weinig vs. Homag: Vége az óriások vitájának

Peren kívül megállapodtak a Weinig és a Homag gépgyártó óriáscégek abban a szabadalmi vitában, melyet a Weinig indított még 2012-ben. A jogsértés tárgya szerint a Homag a BMB 900 powerProfiler ablakgyártó központjánál a Weinig által szabadalmaztatott technológiát engedély nélkül használja (DE 101 37 839).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Az említett szabadalmat a Conturex ablakgyártó központoknál vezette be a Weinig. A hosszasan elhúzódó pereskedésnek köszönhetően mindkét fél jobbnak látta, ha a gyorsabb megoldást választják és peren kívül megegyeznek. Bejelentették, hogy már alá is írták a szükséges dokumentumokat, melyet továbbítottak a Mannheimi Kerületi Bírósághoz. Ezzel a megállapodással Homag elismeri a vádakat, lemond fellebbezési jogáról, és kártérítést fizet a felperes Weinig-nek.

Forrás: faipar

Kiegészítés: A LIGNOMAT Kft-től, a HOMAG magyarországi képviseletétől megkaptuk az érintett két cég közös sajtóközleményének fordítását, ami pontosítja a fenti rövid hírt. (2014-01-06)

 

A Michael Weinig AG és a HOMAG Holzbearbeitungssysteme GmbH közös sajtótájékoztatóján 2013. december 9-én közzé tette, hogy a BMB 900 típusú Homag megmunkáló központtal összefüggő szabadalmi vitájukat közös megegyezéssel és békés úton rendezték. A rendezésről szóló okiratot felek aláírták.

A HOMAG elfogadja a mannheimi bíróság ítéletét és a fellebbezéstől eltekint. A DE 101 37 839. számu Weinig szabadalom Németországban továbbra is érvényes és azt  a HOMAG teljes terjedelmében elfogadja.

A Weinig kárát a HOMAG kártérítéssel egyenlíti ki.

A megkötött kártérítési megállapodás úgy rendelkezik, hogy a minden a már vevőknek kiszállított BMB 900 típusú powerProfiler megmunkáló központ mentesül a kártérítési igénytől és korlátlanul továbbhasználható.

A továbbiakban a HOMAG jogosult arra, hogy a Weinig szabadalom használatával 2014. év végéig még meghatározott számú megmunkáló központot vevőinek ajánljon és 2015. év végéig legyártson.

A felek megállapodtak abban, hogy a kártérítési megállapodás további részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.