FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-03-03

Közös erdei ellenőrzések fókusza a falopás, rapsickodás, quadozás

A Bakonyerdő Zrt. és a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága is csatlakozott ahhoz az erdők, a természeti értékek védelme, valamint a bűnmegelőzés érdekében kötött megállapodáshoz, melyet eredetileg a Verga Zrt. és megyei rendőr-főkapitányság kötött.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány, Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója és Simon Sándor, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Iigazgatóság igazgatója (Fotó: Penovác Károly)

A tervezett közös járőrszolgálatok, ellenőrzések és a kölcsönös segítségnyújtás célja, hogy hatékonyabban ellenőrizzék az erdőkben a vadászati tevékenységet, visszaszorítsák a természetkárosítást, falopást, orvvadászatot és a quadozást, motorozást, terepautózást.

 

A közbiztonság javításában és a természetes élőhelyek megóvásában kiemelkedő jelentőségű együttműködés alapját az erdő- és vadvédelemről, a vadgazdálkodásról és vadászatról szóló hatályos jogszabályok betartatásáért végzett közös munka jelenti. A kölcsönös segítségnyújtás a területen előforduló szabálysértések és bűncselekmények számának csökkentését, megelőzését, illetve az elkövetők mielőbbi törvény elé állítását mozdítja elő - hangzott el pénteken.

Dr. Töreki Sándor, Veszprém megyei rendőr- főkapitány elmondta: a megállapodás értelmében az erdőkben történő közös járőrszolgálatokon felül, a rendőrség munkatársai az ellenőrzéseken az erdőgazdaságok szakembereivel vizsgálják a gépjárművekben talált jogszerű fegyvertartást, az elejtett vadak eredetét, és a szakértői vizsgálatokban, a lefoglalt anyagok tárolásában is számítanak az erdőgazdaságra. Kiemelte: az együttműködés kiterjed a vadakat érintő autóbalesetek kivizsgálására, a jogsértő magatartás kiszűrésére, a vadászati szabályokra is. Ha a rendőrök járőrözés közben megsebzett, elejtett, elhullott vadat találnak, értesítik az illetékes erdőgazdaságot, ezzel segítik a vadállományt fenyegető esetleges járványok megelőzését. Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: abban bíznak, hogy a közös munkával sikerül megőrizni az erdő tisztaságát, nyugalmát, ami hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontja. Az állami vagyon felelős kezelőjeként remélik, hogy a rájuk bízott állami vagyont ezáltal még jobban meg tudjuk védeni.

Forrás: VEOL.HU

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.