FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-06-11

Bemutatták az FM államtitkárjelöltjeit

Fazekas Sándor tárcavezető június 11-én szerdán Budapesten bemutatta az FM tevékenységének irányításában résztvevőket: az államtitkári posztra jelölteket. Az erdészet és vadászat ügye dr. Bitay Márton Örshöz, az állami földügyekért felelős államtitkárhoz tartozik a továbbiakban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Nagy István parlamenti államtitkárként és a miniszter helyettesítőjeként (miniszterhelyettesként) segíti a továbbiakban a Földművelésügyi Minisztérium munkáját. Simon Attila István lesz a közigazgatási államtitkár. Czerván György az agrárgazdasági területért felel. Bitay Márton Örshöz az állami földek tartoznak majd. V. Németh Zsolt a környezetügyet, az agrárfejlesztést és a hungarikumokkal összefüggő területet kapta. Zsigó Róbert pedig az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel, mint államtitkár.

 

 

A földművelésügyi miniszter az elmúlt kormányzati ciklus VM tevékenységét sikeresnek értékelte, mert  az ágazatban nőtt a termelés, a foglalkoztatottság és az export is.

Fazekas Sándor beszélt arról is, hogy a tárca portfóliója döntően a jövőben is megmarad. A változások nem túl nagyok. Az FM kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy az értékeket megőrizve a jövőben is jó minőségű egészséges élelmiszer kerüljön a magyar emberek asztalára, és a magyar mezőgazdaság tovább erősödjön.

 

 

A miniszter az államtitkárjelöltek bemutatásakor a laudációban többek között elmondta: Nagy István parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes lesz, aki tapasztalt önkormányzati szakértő és az elmúlt években személy szerint együtt dolgozott vele a magyar föld védelmében. Czerván György korábban és most is az agrárgazdaságért felel, felkészült szakember.

V. Németh Zsolt, a környezetügyért, az agrárfejlesztésért és a hungarikumokért felelős államtitkár lesz, komoly szaktudással rendelkező állami vezető. A korábbi vidékfejlesztési területen végzett munkája is ezt bizonyítja. Bitay Márton Örshöz, az állami földügyek tartoznak majd, fiatalos lendületével bizonyította, hogy a földügyekben át lehet térni egy másfajta megközelítésre, ami egy másfajta hasznosítást jelenthet, mint korábban.

Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárként érkezik a tárcához. Ez a terület minden magyar ember számára fontos. De kommunikációs szempontból is tudja majd a tárca hasznosítani Zsigó Róbertnek azokat a képességeit, amiket munkája során a Fidesz képviselőcsoportjában már megmutatott. Simon Attila István a közigazgatási területet vezeti majd államtitkárként. Az elmúlt kormányzati ciklusban már ő is a vidékfejlesztési tárcánál dogozott, mint helyettes államtitkár a jog- és törvényalkotási területen. Ezeket a tapasztalatait a továbbiakban is jól hasznosíthatja.

Fazekas Sándor megköszönte a tárcától távozó, leköszönt államtitkárok - Budai Gyula parlamenti, Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonsági, Illés Zoltán környezetügyi és Poprády Géza közigazgatási - munkáját.

Forrás: MTI, kormany.hu
Fotó: Pelsőczy Csaba

Fatáj kiegészítés:

Az MTI közleményből és az azon alapuló számos tobábbi publikációból nem derült ki, hogy az erdészet ügye melyik államtitkársághoz tartozik majd. Ugyanakkor - ahogy a fenti videóban is ez látható - a bemutatón elhangzott (4:32-től):

"Dr. Bitay Márton Örs állami földügyekért felelős államtitkár fiatalos lendületével bizonyította azt, hogy a föld ügyekben át lehet törni, másfajta megközelítésben tudjuk az állami földeket hasznosítani, mint a korábbiak során. Összességében a föld mint nemzeti kincs, mint a gazdálkodásunk alapja megérdemli azt, hogy önálló államtitkárság foglalkozzon ezekkel a feladatokkal. Az állami erdők hasznosítása, nyitottabbá tétele, a vadászatra vonatkozó szabályok megalkotása szintén ennek a területnek lesz a lényeges és fontos feladata."

 

A 2010-2014.kormany.hu helyen találhatjuk szakmai életrajzát. Az előző kormányzati ciklust a VM állami földprogramért felelős államtitkáraként zárta.

 

Budapesten született 1980-ban, nős, egy gyermek apja.

 

Végzettsége:

2012: Nemzeti Közigazgatási Intézet, közigazgatási szakvizsga

2010: Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar, politikai szakértő

2009: Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar jogász

 

Közszolgálati tapasztalata:

2012. április -: Vidékfejlesztési Minisztérium, miniszteri kabinetfőnök

2010-2012: Belügyminisztérium Önkormányzati Stratégiai Főosztály főosztályvezető

2010-2012: Pest Megyei Területfejlesztési Tanács delegált

2006-2010: Fidesz Parlamenti Képviselőcsoportja, kabinettitkár

2004-2005: Fidesz Parlamenti Képviselőcsoport parlamenti titkár

2004-2005: EP képviselőválasztás kampány operatív vezetője

2002-2010: gyakornok, ügyvédjelölt

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.