FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-03

HOMAG & HOLZMA Treff 2014. szeptember 23-26.

A Homagot Németország 100 leginnovatívabb vállalkozása közé választották az idén. Vajon megérdemelten kapta a díjat a cég? Jöjjön el a Homag és Holzma Treff-re és döntse el Ön! A Homag csoport szeptemberi házivásárán teljes technológiai és innovációs arzenálját felvonultatja a világ minden pontjáról összesereglő faipari szakemberek részére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


10.000 m2 kiállítás terület a HOMAG-nál

Növekedés a Homag csoporttal

Egy belépő szintű gép is bármikor egy kompakt és hálózatba kötött gyártórendszerré bővíthető manapság. A Homag és Holzma Treff-en az asztalosok, a termelési vezetők, és az asztalosipari cégek üzleti partnerei is megtalálják a növekedéshez szükséges technológiát, szoftvereket. Betekinthetnek a piaci trendekbe, gyártási eljárásokba és a legfrissebb innovációkba.

 

Több mint 10 000 m2 -en találkozik az innováció varázslata a jövőbe mutató gép, berendezés és szolgáltatási koncepciókkal a HOMAG Holzbearbeitungssysteme GmbH -nál, Schopflochban, Németországban.

Mindeközben a HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH -nál Holzbronnban a házi vásár mottója: "Mi diktáljuk a fejlesztési trendeket".

 

HOMAG Treff  Schopfloch-ban: Újdonságok és fókuszpontok

 

HOMAG: Ambition újratöltve: Új élzáró széria új aggregátokkal

A piac már várta és végre megérkezett: Komoly fejlesztőmunka után bemutatkozik az új Ambition-széria. Az intelligens moduláris rendszerű aggregát és felszerelés kombinációk lehetővé teszik az élzáró gépek egyedi vevőigények szerinti összeállítását. A lehetőségek száma majdhogynem korlátlan, emeljük ki az egyik legizgalmasabbat: minden Ambition modell elérhető a tökéletes nullfugás élek gyártását lehetővé tevő airTec technológiával. Az opció verhetetlen a hagyományos ragasztóanyagos élzáróval kombinálva, hiszen a rendelkezésre álló élekkel mindig lehet dolgozni, akkor is, ha éppen nincs szükség nullfugás eljárásra. 


Az új Homag Ambition gyártósor meggyőző új Aggregáttchnológiával és intelligens moduláris felépítéssel.

HOMAG Group üzemi szakértelme: 250.000 bútor naponta

A Homag csoport gépeivel és berendezéseivel világszerte 250 000 bútor készül - naponta. Erre a célra a Homag komplett berendezéseket biztosít a táblák raktározásától a csomagolásig. Mindezek teljesen automatizált, egy helyről kezelhető rendszerek, ahol a szoftver a folyamat elejétől a végéig végigkíséri a lépéseket - legyen szó egy egyedi munkadarab elkészítéséről vagy szériagyártásról. Több gép is a Treff látogatóinak rendelkezésére áll különböző teljesítményosztályokban, a műszakonkénti 500 darab legyártására alkalmastól a 10 000 darabosig.  A bútor gyártók és lapszabászatok, az ablak- és ajtógyártók is minden igényükre megtalálhatják az egyedi megoldást. Külön a parkettagyártók  figyelmébe: élőben lesz látható egy igazi hight-tech lamináltpadló gyártó megoldás 200 m/perc előtolással...


Gyártósor példa: Műszakonkénti gyártókapacitás 1-4000 db

Új kiállítási terület: Felületkezelés de luxe

Az idei Homag Treff-en kiemelt téma lesz a felületkezelés - mind síkban, mind élben. Aki a magas minőségű felületekre fekteti a hangsúlyt, meggyőződhet a BÜTFERING SWT 335 RQH csiszológépben rejlő lehetőségekről. Ez a széles szalagú csiszológép garantálja a felület egyenletességét, javítja a minőségét és gondoskodik a munkadarabok tisztításáról a kasírozás előtt.

Mindemellett a HOMAG FKF 200 a lehetőségek széles körét nyújtja a változatos felület és anyaghasználathoz

 

HOMAG CNC: jobb az automata mód

CNC megmunkáló központok széles spektruma -a kicsitől a nagyig, a bútorgyártástól az ablak és építőelem gyártásig - mutatja a Homag széles körű szakértelmét a CNC-k terén.. Ha a produktivitást növelni, az átfutási időt csökkenteni, a gépkezelőt tehermentesíteni akarjuk, személyre szabott megoldásokra van szüksége mindenkinek. A kis és közepes üzemeknek szánt dokkoló adagolótól a teljesen automatizált gyártócellákig a Homag bemutatja, hogy lehet a legtöbbet kihozni a CNC-ből


HOMAG CNC-Technológia: automatán jobb

A Holz-Handwerk  után ismét: woodWOP 7  szoftver 3D-vel

A gépspecifikus programozás területen a Homag a woodWOP 7 szoftverrel egy évekig tartó stratégiai termékfejlesztés eredményét prezentálja. Sok új funkció közül érdemes kiemelni a választható CAM Plugint, mely a marópályák programozását egészen újszerű módon teszi lehetővé.


A látogatók jelentős része a világ távoli országaiból érkezik

 

HOLZMA Treff 2014

 

Egyszer egy évben a világ minden tájáról összegyűlnek az érdeklődők, ügyfelek, partnerek a Holzma Treffen, Holzbronnban, HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH hazájában. "Mi diktáljuk a fejlesztési trendeket" - mondja a házi vásár mottója. A HOLZMA Treff szeptember 23. és 26. között, minden nap 9-17 óráig várja a látogatókat.

Új! Power Concept Basic

A HPP 300 labszabász gépekhez lett kifejlesztve a Holzma Power Concept Basic. Szinte ugyan olyan teljesítményű, mind a nagyobb verzió, azonban jóval olcsóbb. Hogy mire jó a Power Concept Basic? A technológia - hasonlóan a 2007-ben bemutatott HOLZMA Power Concepthez - egyidejűleg több, eltérő hosszúságú csíkban történő vágást tesz lehetővé, ezáltal akár 40%-kal is nőhet a lapszabász gépek termelékenysége. 

Csak egy rövid ideig: különleges modellek a 2-es szériában.

A kettes széria lapszabász gépei sokoldalúan bevethetőek, megbízhatók, kedvező az áruk, és mindezek miatt különösen kedveltek a vásárlók körében. Az eladási számok magukért beszélnek: több mint 2000 darab HPP 230 és HPP 250 lapszabász gép leszállítására került sor világszerte. Ezt a rekordot méltóképpen meg kell ünnepelni a HPP 250 egy különleges modelljével, nagyszerű kondíciókkal. 

HPP 300 multiTec: Fúrás és marás a lapszabász géppel

A HOLZMA Treffen bemutatkozó HPP 300 multiTec speciálisan a homlokzati elemek és választófal gyártók számára lett kifejlesztve. A lapszabász gép a szabás mellett a fúrást és marást is elvégzi az elemek gyártása során, egyetlen munkamenetben. Mindez jóval ergonomikusabb, gyorsabb, precízebb és persze költséghatékonyabb gyártást tesz lehetővé, mint az eddig alkalmazott több munkafázisban történő gyártás. A HOLZMA HPP 300multiTec teljesen új üzleti lehetőségeket nyit a homlokzati elem és választófal gyártók számára.

HOLZMA rakásolási koncepció- nagyobb rendezettség és folyamatos munka

A HOLZMA rakásolási koncepció irányítja a gépkezelőt.: megmutatja neki, melyik lapot hova, milyen pozícíóba kell tennie a fűrészelés után. A koncepció igazán kerekké a kiegészítő eszközökkel válik, ezek pedig : az adagoló kocsi, a HuGo,  az alkatrész puffer tároló,a dönthető nyomtató és a fejvágások számára egy tároló. A házi vásáron a HOLZMA bemutatja milyen gyakorlati előnyei vannak a célzott lerakásolásnak: nagyobb hatékonyság, ergonómia, és főleg, hogy a következő munkafázishoz a megfelelő sorrendben kerülnek odakészítésre a munkadarabok.

Maradéktalanul hatékony: Maradékkezelés S-től XXL-ig

A HOLZMA a BARGSTEDT-el közösen mutatja be innovativ maradékkezelési megoldásait S-től XXL-es cégméretig. A HOLZMA Treff középpontjában a szoftver és hardver intelligens kombinálásának köszönhetően már minden üzemméret számára pontosan illeszkedő koncepció áll rendelkezésre. A spektrum az egyszerű rendező polcos megoldástól az automatizált maradékmenedzsmenten át a maradékok BARGSTEDT raktárba történő teljesen automatizált visszajuttatásig terjed. Ehhez bevetésre kerül a HOLZMA Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftvere, a CADmatic gépvezérlés és a BARGSTEDT raktárszoftver.

Adatáramlás az üzemben: Szakértői előadások az első napon

A látogatók számára szeptember 23-án 13,00 órától 16,30-ig minden az adatok üzemen belüli áramlásáról fog szólni. Közvetlenül a szakértőktől kapnak információt az aktuális trendekről, tippekről, megoldásokról.

Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, időben jelezze szándékát az office@lignomat.hu címen.

 

A program:

13.00: Folyamatos információáramlás: - a megrendelés beérkezésétől a megmunkálógépig (SCHULER)

- Milyen szoftveralkotórészeket játszanak szerepet? Miként köthetőek össze?

- Hogy néz ki a modern információáramlás egy közepes vállalkozás esetében?

- Esettanulmányok

 14.00: HOMAG eSOLUTION woodCAD|CAM

- Új funkciók: összekapcsolás: woodWOP-pal és Schnitt Profi(t) -tal

- Video: adatáramlás és munkafolyamatok a gyártásban

- Egy bútor megtervezése: élőben automata adatgenerálással

- Adatátvitel, gyártás fűrésszel és CNC-vel

15.00 HOLZMA Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftver

- Új Schnitt Profi(t) funkciók

- Tippek és trükkök a napi munkához

- Lépésről lépésre: adatok generálása a HPP 300 multiTec-hez

- Gyakorlati példa a HPP 300 multiTec-kel - Fúrás és marás a fűrészgépen

 

HOMAG Group  PRACTIVE Partnerei 

A HOMAG csoport többi leányvállalata is bemutatkozik a HOLZMA Treff 2014-en. Ezzel a HOLZMA vendégei megtapasztalhatják a HOMAG Group egyik fő előnyét. Minden termék kiváló választás önmagában is, de minden gép tökéletes összhangban van a többi HOMAG leányvállalat által gyártott géppel, így élvezhetjük ezt az előnyt és első osztályú gépek közös munkájának hatását az eredményre.

- BARGSTEDT megmutatja, mit jelent az intelligens logisztika és sok más mellett bemutatja a teljesen automatizált TLF 411 raktárt. 

- BRANDT 5 élzáró gépet vonultat fel a belépő kategóriától a nagyüzemi élzárásig. Látható lesz például az új easyTouch-vezérlés, a tökéletes nullfugát biztosító airTec-Aggregát ugyanúgy, mint a szintbemaró és a citling  többlépcsős technológiája. A  PUR-feldolgozás és  az általa vízálló és hőálló ragasztás is bemutatásra kerül.

- BÜTFERING  márkanév alatt a WEEKE cég mutat be okos megoldásokat a szalagcsiszolás területén, mint például a kombi-aggregát alkalmazása lamella köteggel, vagy a szabályozható csiszolószalag tisztítás.

- HOMAG élzárás és CNC megmunkálás. A HOMAG bemutatja a Venture 316 CNC-t, a stabilitás és precízió új mértékét az 5 tengelyes marók belépő szintjén is. Az Ambition szériában is találkozhatnak újdonsággal a látogatók. Közepes méretű vállalkozások megtalálják az ideális kezdőcsomagot az élmegmunkálás területén. A woodWOP 7 alkalmazásával új lehetőségek nyílnak meg a programozásban.

- HOMAG eSOLUTION bemutatja a woodCAD|CAM 10.0 verzióját. A woodWOP-pal és a Schnitt Profi(t) -tal történő együttműködése lehetővé teszi a tökéletes adatáramlást az értékesítéstől kezdve a tervezésen át a gyártásig. Erről gondoskodik az újonnan kifejlesztett modulja a woodFactory-nak is. 

- LIGMATECH - csomagolás just-in-time A robot technológia mellett LIGMATECH KS200/powerTouch. kartonvágó gépet mutatja be. Ezzel a géppel a vevők legkülönbözőbb csomagolóanyag igényüket automatizáltan, méretpontosan, just-in-time módon maguk tudják elkészíteni. További előnyt jelent az új generációs szoftver, az intelliCut. Az automatikusan választott tekercsszélesség, a szabás terv elforgatása lényegesen csökkenti a vágási veszteséget, mely akár 35 % csomagolóanyag megtakarítást is eredményezhet.

- WEEKE függőleges és vízszintes CNC-technika. WEEKE többek között bemutatja a legújabb vízszintes BHX 200 -as CNC gépét, mely alapfelszereltségben rendelkezik az érintőképernyős powerTouch szoftverrel.

 

Szeretne lépést tartani a fa- és asztalosipar trendjeivel, és megismerni, milyen változásokra kell felkészülnie az Ön cégének is? A Homag csoport irányt mutat.

Kérjen bővebb információt a Homag Treffről és a részvétel lehetőségéről  a Lignomat Kft-től, a Homag csoport kizárólagos hazai forgalmazójától az office@lignomat.hu email címen vagy a 06 94 900 050 telefonszámon.

 

(x) LIGNOMAT Kft.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.