FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-25

Benedetta Tagliabue a Design Hét Budapest 2014-en

A Hello Wood meghívására Tagliabue ellátogat Magyarországra, ahol a Design Hét Budapest 2014 alkalmából tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Blending and experimentation (Ötvözés és kísérletezés) címmel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

"Határozott, lobbanékony, meglepő, komplex, nyitott építészet, mely olyan, mint a város, amelyből származik: Barcelona." - mondta Charles Jencks világhírű építész, amikor a Brit Királyi Építészeti Intézet (RIBA) róla elnevezett Jencks-díját tavaly átadta Benedetta Tagliabuenak. A díj presztízsét és szakmai rangját az is mutatja, hogy a korábbi díjazottak között olyan építészek szerepelnek, mint Zaha Hadid vagy Rem Koolhas. Benedetta Tagliabue a legismertebb kortárs építészek közé tartozik. Nevéhez olyan markáns épületek fűződnek, mint az edinburgh-i Új Skót Parlament, Utrechti Városháza, a barcelonai Santa Caterina piac és környéke, a Diagonal mentén álló park, valamint a 2010-es Sanghaji Világkiállítás Spanyol Pavilonja, melyet a RIBA 2011 legjobb nemzetközi épületének választott. Tagliabue irodája, a Miralles-Tagliabue EMBT az idei Hello Wood alkotótáborban is képviseltette magát, ugyanis az iroda egyik vezető építésze, Salvador Gilabert Sanz az egy hetes táborban vezetett egy külföldi és magyar diákokból álló csapatot.

 

A Hello Wood meghívására pedig ezúttal Tagliabue is ellátogat Magyarországra, ahol a Design Hét Budapest 2014 alkalmából tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktori iskolájának keretein belül október 8-án 10 órakor az egyetem nagy előadójában (1121 Budapest, Zugligeti út 9.) Blending and experimentation (Ötvözés és kísérletezés) címmel.

 

Benedetta Tagliabue Velencében tanult építészetet, irodáját pedig Enric Miralles spanyol építésszel közösen 1994-ben alapította meg Barcelonában. A Miralles-Tagliabue EMBT 2010-ig barcelonai székhellyel működött, abban az évben megnyitották sanghaji irodájukat is.

Tagliabue főként Európában, Kínában és Tajvanon dolgozik, irodájának munkái széles skálán mozognak: akad közöttük ipari épület, magánház, de van köztük számos középület és köztéri rekonstrukció is. Az iroda egyik specialitása az építészet és a dizájn közötti határok megszüntetése, valamint a városi épületek és közterek közötti harmóniára való törekvés a fenntarthatóság és a zöld gondolkodás jegyében. Az EMBT ars poeticája az építész és a megrendelő közötti szoros és kreatív együttműködés, miközben az épületeik tervezésekor különösen fontos számukra a kulturális és a történelmi kontextusban történő elmélyedés.

 

A jelenleg, többek között, egy sanghaji egyetemi épület, egy tajvani felhőkarcoló, egy madridi szociális lakóház tervein és építésén dolgozó Tagliabue vendégprofesszorként megfordult már a Harvard és a Columbia egyetemeken is, míg poétikus építményeiért a világ számos pontján kapott rangos építészeti díjakat. Benedetta Tagliabue budapesti előadásban az elmélet és gyakorlat kapcsolatáról, az iroda és a hozzá szorosan kapcsolódó, Enric Miralles szellemi hagyatékával és a kísérleti építészet promóciójával foglalkozó Enric Miralles Alapítvány munkájáról is beszél. Blending and experimentation (Ötvözés és kísérletezés) című előadásában szó esik eddigi sikerekről és a jövő kihívásairól, valamint arról, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki nőként akar érvényesülni az építészet területén.

A program a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozat hivatalos része. A részvétel ingyenes.

 

DESIGN HÉT BUDAPEST 2014: Átvitt értelem

A Design Hét Budapest idén ősszel is a programok széles körével, október 3. és 12. között várja a nagyközönséget. A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

Az immáron 11. Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okos eszközök használatának általános elterjedése és ezeknek a design számos területére gyakorolt hatása áll. Az Átvitt Értelem szlogen jegyében számos program járja körül a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit.

Forrás: Hello Wood

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.