FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-18

Ötleteket várnak egy új velencei kilátóhoz

Építészeti ötletpályázatot hirdetett egy új kilátó terveinek elkészítésére a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és a Vadex Mezőföld Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a helyszínen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


L. Simon László elmondta, hogy a pályázat beadási határideje február 16., a rövid határidőt a jövő évre tervezett megvalósítás indokolja. Hozzátette: egymillió forint összdíjazású a nyílt ötletpályázat, a szakmai bíráló bizottság az első helyezettnek 500 ezer, a másodiknak 300 ezer, míg a harmadiknak 20 ezer forintot ad.

Hangsúlyozta: az első három pályaműből választják ki a megépítendő kilátót, a leendő építménynek pedig alkalmasnak kell lennie arra, hogy a Velencei-tó új szimbóluma legyen. Megjegyezte, hogy a bizottság döntése után kiállításon mutatják meg a pályaműveket.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy korábban volt már két tervpályázat a Bence-hegyi kilátóra, de a mostani a megvalósulás esélyével kecsegtet. A Vadex jövő évi költségvetése terhére igen jelentős forrást elkülönített ehhez és reményei szerint a kormány további forrásokat biztosít a kilátó jövő évi megépítéséhez.

 

Kiemelte, hogy a Velencei-tó melletti Bence-hegyen 1965-ben állították fel azt az egykori olajfúró toronyból készített kilátót, amely évtizedekig szolgálta a tó környékén élőket és az oda látogatókat. Az M7-es autópálya mellett álló tornyot több mint egy évtizeddel ezelőtt lezárták, majd lebontották, így a Velencei-tó környéke szegényebb lett egy olyan kilátóval, ahonnan jó időben az egész tavat és térségét be lehetett látni.

L. Simon László reményét fejezte ki, hogy a tervek valóra válnak és a korábbi kilátó felállításának 50. évfordulóján már egy új kilátó áll a helyén.

Majoros Gábor, a Vadex Zrt. vezérigazgatója jelezte, hogy a bírálóbizottság elnöke L. Simon László lesz. A bizottság tagja lesz Majoros Gáboron kívül Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára, Koszti András Velence polgármestere, Igari Antal Fejér megyei főépítész, Péter Ágnes szobrász, valamint Zoboki Gábor építész.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy a tájba illő és a tóhoz illeszkedő alkotásokat várnak.

Koszti András Zoltán, Velence polgármestere kiemelte: régi álma a városnak a kilátó megvalósítása. Jelezte, hogy az önkormányzat tulajdonában van a terület és az építési szabályzat is lehetővé teszi a kilátó megépítését.

 

A sajtóanyag szerint a 210 méter magas Bence-hegyen felállítandó kilátónak alkalmasnak kell lennie turistacsoportok, kiránduló osztályok (30-50 fő) egyidejű befogadására.

 

 

Forrás: híradó.hu

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.