FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-19

Erdei Delikátesz megnyitó Székesfehérváron

A VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. az országban elsőként Székesfehérváron nyitotta meg Erdei Delikátesz néven kiskereskedelmi szaküzletét.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A szaküzlet a tulajdonosi joggyakorló Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Dr. Bitay Márton Örs személyes elvárásai és felügyelete mellett kezdte meg tevékenységét. Elsősorban a 22 állami erdőgazdaság élelmiszeripari termékeinek biztosít bemutatási és értékesítési lehetőséget, de szándékunk szerint minden magyar, majd később a Kárpát-medencei erdei terméknek is exkluzív értékesítési pontja, majd országos hálózata lesz.
Az üzletben a kiváló minőségű fagyasztott vadhús (szarvas, őz, vaddisznó, fácán) mellett erdei mézet, lekvárokat, erdei gyümölcsleveket, fűszereket, csomagolt, szárított és konzerv gombákat, szörpöket, lehet vásárolni. De megtalálható a grillezéshez szükséges faszén is.

A 2014. december 19-én, pénteken délelőtt 9.00-kor ünnepélyes átadást rendeztünk, melynek keretén belül az üzlet megnyitására felkértük  Dr. Bitay Márton Örs államtitkárt és Vargha Tamás államtitkárt.

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is támogatja a VADEX Mezőföldi Zrt. a Székesfehérvári Krízis Központot vadhús csomaggal, mely mintegy 350-400 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő adomány a rászorultaknak. Az adományt ezen ünnepség keretén belül adtuk át, melynek átadásában közreműködött Dr. Bitay Márton Örs államtitkár és Vargha Tamás államtitkár. Az adomány a Krízis Központ részéről Zsabka Attila intézményvezető vette át.

A VADEX Mezőföldi Zrt. 1973 óta foglalkozik vadhús felvásárlással, feldolgozással és értékesítéssel, így mostanra több mint 40 éves tapasztalatra tett szert a vadhúsfeldolgozás területén. A Soponyán található Vadfeldolgozó üzem korszerű technológiával, bevezetett HACCP rendszerrel, folyamatos szigorú állatorvosi ellenőrzéssel garantálja a kiváló minőségű termékeket. Az üzem a vadászatok függvényében szarvast, őzet, muflont, vaddisznót és fácánt dolgoz fel, évente 1200-1600 tonna közötti vadat vásárol fel, mintegy 300 partnertől, döntő mértékben a Dunántúl területéről. Termékeink jelentős része exportra megy, főleg Németországba, Olaszországba, Belgiumba, Hollandiába, Svájcba, Dániába. A belföldi forgalom az üzem termelésének 15-20 %-át adja. Ennek legjelentősebb terméke a ragu, mely a gulyásnak és a pörköltnek is a legmegfelelőbb alapanyag.

Magyarország kedvező földrajzi-, éghajlati-, élőhelyi adottságokkal rendelkezik a nagyvadak és a szárnyasvadak számára is, ezért kiváló minőségű termékek állíthatóak elő. A vadhús nemcsak rendkívül ízletes, hanem egészségesebb is más húsoknál. "Biójellegű" terméknek tekinthető, továbbá magasabb az ásványi anyag-, természetes rost- és hormontartalma. Magas tápértékű fehérjék, értékes vitaminok találhatóak benne, sőt emellé alacsonyabb zsiradéktartalom társul. A soponyai vadfeldolgozó kínálatát gerinc, comb és kevert termékek jellemzik. 

A magyarok éves vadhúsfogyasztása csekély, az utolsók közé tartozunk Európában. Évente alig negyven dekagramm vadhúst fogyasztunk. A magyar vad minősége ráadásul elismerten kiváló.

Reméljük új üzletünk megnyitásával hozzájárulunk a magyar vadhúsfogyasztás bővüléséhez. Az Erdei Delikátesz a Jancsár utca 2. szám alatt, a Stihl bolt mellett várja a vásárlókat.

Forrás: VADEX Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.