|
|||||||||
FATÁJ archívum:
FATÁJ-online
A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le: |
2014-12-19
Erdei Delikátesz megnyitó Székesfehérváron
A szaküzlet a tulajdonosi joggyakorló Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Dr. Bitay Márton Örs személyes elvárásai és felügyelete mellett kezdte meg tevékenységét. Elsősorban a 22 állami erdőgazdaság élelmiszeripari termékeinek biztosít bemutatási és értékesítési lehetőséget, de szándékunk szerint minden magyar, majd később a Kárpát-medencei erdei terméknek is exkluzív értékesítési pontja, majd országos hálózata lesz. A 2014. december 19-én, pénteken délelőtt 9.00-kor ünnepélyes átadást rendeztünk, melynek keretén belül az üzlet megnyitására felkértük Dr. Bitay Márton Örs államtitkárt és Vargha Tamás államtitkárt. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is támogatja a VADEX Mezőföldi Zrt. a Székesfehérvári Krízis Központot vadhús csomaggal, mely mintegy 350-400 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő adomány a rászorultaknak. Az adományt ezen ünnepség keretén belül adtuk át, melynek átadásában közreműködött Dr. Bitay Márton Örs államtitkár és Vargha Tamás államtitkár. Az adomány a Krízis Központ részéről Zsabka Attila intézményvezető vette át. A VADEX Mezőföldi Zrt. 1973 óta foglalkozik vadhús felvásárlással, feldolgozással és értékesítéssel, így mostanra több mint 40 éves tapasztalatra tett szert a vadhúsfeldolgozás területén. A Soponyán található Vadfeldolgozó üzem korszerű technológiával, bevezetett HACCP rendszerrel, folyamatos szigorú állatorvosi ellenőrzéssel garantálja a kiváló minőségű termékeket. Az üzem a vadászatok függvényében szarvast, őzet, muflont, vaddisznót és fácánt dolgoz fel, évente 1200-1600 tonna közötti vadat vásárol fel, mintegy 300 partnertől, döntő mértékben a Dunántúl területéről. Termékeink jelentős része exportra megy, főleg Németországba, Olaszországba, Belgiumba, Hollandiába, Svájcba, Dániába. A belföldi forgalom az üzem termelésének 15-20 %-át adja. Ennek legjelentősebb terméke a ragu, mely a gulyásnak és a pörköltnek is a legmegfelelőbb alapanyag. Magyarország kedvező földrajzi-, éghajlati-, élőhelyi adottságokkal rendelkezik a nagyvadak és a szárnyasvadak számára is, ezért kiváló minőségű termékek állíthatóak elő. A vadhús nemcsak rendkívül ízletes, hanem egészségesebb is más húsoknál. "Biójellegű" terméknek tekinthető, továbbá magasabb az ásványi anyag-, természetes rost- és hormontartalma. Magas tápértékű fehérjék, értékes vitaminok találhatóak benne, sőt emellé alacsonyabb zsiradéktartalom társul. A soponyai vadfeldolgozó kínálatát gerinc, comb és kevert termékek jellemzik. A magyarok éves vadhúsfogyasztása csekély, az utolsók közé tartozunk Európában. Évente alig negyven dekagramm vadhúst fogyasztunk. A magyar vad minősége ráadásul elismerten kiváló. Reméljük új üzletünk megnyitásával hozzájárulunk a magyar vadhúsfogyasztás bővüléséhez. Az Erdei Delikátesz a Jancsár utca 2. szám alatt, a Stihl bolt mellett várja a vásárlókat. Forrás: VADEX Zrt.
|
| |||||||
|