FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-19

Erdészek és a rendőrök bakonyvidéki együttműködése

Erdőségeink békéje és természeti kincseink megóvása érdekében évek óta sikeresen működnek együtt a bakonyvidéki erdőgazdaságok a rendőrséggel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Kelemen Gyula törzsőrmester, Csaba Ákos rendőr főtörzsőrmester, dr. Szekrényes Tamás a Bakonyerdő Zrt Balatonfüredi Erdészetének igazgatója, Tengerdi Győző vezérigazgató, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., Borbély Zoltán rendőr alezredes a VMRFK,rendészeti igazgató helyettese, Simon Sándor, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatóság vezetője

Az elmúlt évi közös járőrszolgálatok és ellenőrzések, valamint a rendőrség bűnügyi tevékenységének eredményeiről számoltak be az együttműködésben résztvevő szervek vezetői 2015. január 16-án Veszprémben.

 

A Bakonyerdő Zrt., a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatóság, és a Verga Zrt. vezetője 2014 februárjában írt alá együttműködési megállapodást a Veszprémi Rendőr-főkapitányság vezetőjével.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság - a szakhatóságokkal együttműködve - 2014-ben nyolc átfogó megyei ellenőrzést hajtott végre a bakonyvidéki erdőterületeken. Ezen kívül kisebb létszámmal, havi rendszerességgel láttak el közös szolgálatokat. A megállapodás nyomán végrehajtott közös járőrszolgálatok, ellenőrzések elsődleges célja az volt, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a vadászati tevékenységet, valamint visszaszorítsák a természetkárosítást, falopásokat, orvvadászatot, és az engedély nélküli technikai sportokat (quadozás, motorozás, terepautózás) a környező erdőkben.

 

A fokozott ellenőrzéseket a VMRFK az erdészetek, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti és Földművelési Igazgatóságának, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Őrszolgálatának, a Magyar Honvédség, a Polgárőrség helyi szervezetei bevonásával hajtotta végre.

 

Az akciók sorában kiemelkedő volt a 2014. május 10-i fokozott ellenőrzés, amelynek során több ezer hektáros területen végeztek közös akciót. Ekkor a Veszprém megyei rendőrök erdőrendészeti szabálysértés miatt 11 krosszmotorossal és 1 quadossal szemben intézkedtek. Összesen 6 személygépkocsi vezetőjével és 4 motorossal szemben készült közlekedési szabálysértés miatt feljelentés. Közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírság kiszabására 12 fő esetében került sor. Tulajdon elleni szabálysértés (falopás) elkövetése miatt 1 fő esetében helyszíni bírságot szabtak ki. Közigazgatási eljárás indítására 1 fővel szemben történt, illetve 4 fő esetében éltek a rendőrök figyelmeztetéssel kisebb fokú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.


Elismerő oklevelet  és jutalmat ad át Csaba Ákos rendőr főtörzsőrmesternek Tengerdi Győző a VERGA, Veszprémi Erdőgazdaság Zrt vezérigazgatója valamint Borbély Zoltán rendőr alezredes, a VMRFK,rendészeti igazgató helyettese

Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója elmondta: "A 2014. elején intézményes formába öntött együttműködés során kisebb-nagyobb akciókat szerveztünk. A nagyobb razziákba alkalmanként 60 fő kapcsolódott be, kisebb ellenőrzéseket mintegy 10 fő részvételével minden héten végrehajtottunk. A közös munka eredményeképpen a rendőrök és az erdészek folyamatosan az erdőn vannak, és több százezres vagy akár milliós értékeket védenek meg a szabálysértők ellen. Nagy örömömre szolgál, hogy mai napon két rendőr kollégának adhatok át a VERGA Zrt. nevében jutalmat, akik a társaságunk területén hurokcsapdát alkalmazó orvvadász elkövetők nyomára bukkantak."

 

A sajtótájékoztatón beszélt az együttműködés részleteiről dr. Szekrényes Tamás, a Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészeti igazgatója, valamint Simon Sándor, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatóság vezetője.

"Büszkén mondhatom, hogy a mai napon egy olyan együttműködési megállapodást értékelünk, amelyet valamennyi együttműködő példaértékűnek tart" - jelentette ki Borbély Zoltán rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgató-helyettese.

Forrás: VERGA Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.