FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-28

Magyar dizájnbútorok a bécsi ENSZ-székházban

Két magyar cég, a Position Collective és a Hannabi dizájnbútoraival berendezve nyílt meg újra a bécsi ENSZ-székház C épületének pihenője kedden.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Li Yong, az UNIDO (az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete) főigazgatója a lounge avatóünnepségén emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években elvégzett felújítást követően egy ideig bútorzat nélkül állt ez a terület, most azonban ismét a dolgozók és látogatók kényelmét szolgálják a stílusos és kényelmes magyar bútorok, amelyek a magyar kormány felajánlásából kerültek ide. "Így ismét egy magyar lounge jött létre a székházban" - utalt a főigazgató arra, hogy a felújítás előtt szintén magyar bútorok álltak a pihenőben. Dennis Thatchaichawalit, a bécsi ENSZ-székház főigazgató-helyettese hozzátette: a lounge újbóli berendezésének ötlete Csuday Balázstól, Magyarország akkori ausztriai nagykövetétől származik, a kezdeményezés pedig a magyar kormány támogatásával valósulhatott meg.

 

Dán Károly, Magyarország jelenlegi ausztriai nagykövete kiemelte: Magyarország komoly hangsúlyt fektet kreatíviparának bemutatására, ezt a célt pedig jól szolgálják az ENSZ-székházban elhelyezett, igen kényelmes és hívogató bútorok, amelyek egyben rendkívül tartósak is, így még hosszú ideig állhatnak a látogatók rendelkezésére. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója arra emlékeztetett, hogy a lounge magyar bútorokkal történt berendezése kis esemény az ENSZ-székház történetében, de komoly eredmény a magyar dizájn számára.

 

Kertész Attila, a Position Collective bútortervezője elmondta, hogy a Design Terminál meghívásos pályázatára kollekciójuk moduláris, jól kombinálható szófáit választották. A 10-15 szófaelem körülbelül tízféle elrendezésben jelenik meg a térben, ezeket tölgyfa-acél dohányzóasztalok egészítik ki.

 

Az asztalokból két változat készült: a négyzetes típus rendezvények alkalmával egymáshoz rendezhető, míg a kör alakú asztalok lazítják a feszes elrendezést. Az asztalok köré egy szintén magyar márka, a Hannabi székei kerültek. A bútorok a központ belsőépítészeti stílusával harmonizáló kivitelben és színben készültek el, amely kiválasztásában a bécsi ügyfél is aktívan részt vett - számolt be Kertész Attila.

Hozzátette: mindkettőjüknek hasonló koncepciójuk és bútoraik vannak, emellett ugyanarra a minőségre törekszenek. Ezenkívül közös gyártói kapcsolattal rendelkeznek és kizárólag magyar műhelyekkel dolgoznak együtt.

 

Kele Judit, a Hannabi projektmenedzsere hangsúlyozta, "kortalan dizájnnak is nevezhetjük azt, amit mindketten képviselünk. Bútoraink a modern környezetbe jól illeszkednek". Mint elmondta, a futurisztikus hangulatú ENSZ-székház lounge helyiségében üzleti környezet megteremtésére törekedtek. A színeket és az anyaghasználatot tekintve elegáns és minőségi összeállítást hoztak létre, a szürke és fekete dominál a tárgyakon.

Kele Judit közlése szerint hagyományos technikán alapul a Hannabi filigrán kis fotele, a Women Earth nevű kollekció, amely 2013-ban debütált a londoni designjunction kiállításon. Amellett, hogy kényelmes, kis helyen is elfér. A modellhez fekete, piros és szürke huzatokat használtak.

 

Kertész Attila hozzátette, hogy a kör alakú kávézóasztalok lakatosmegmunkálással, légies, csőszerű lábszerkezettel, tölgyfa asztallappal készültek. Szintén tölgyfából gyártották a négyzet alakú étkezőasztalokat is.
A tervezők emlékeztettek arra, hogy korábban is állítottak már ki közösen több külföldi szakvásáron, és elárulták: a jövőben is több közös projektben vesznek majd részt, többek között a Magyar Nemzeti Galériába terveznek bútorokat.

 

Forrás: mno

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.