FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-02-13

Erdőmutyi miatt bírósági felügyelet alatt a volt miniszter

Korrupcióval gyanúsítja és 30 napra bírósági felügyelet alá helyezte Tudor Chiuariu PNL-s szenátort, korábbi igazságügyi minisztert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Chiuariut befolyással való üzérkedéssel, pénzmosással és bűnszövetkezetben való részvétellel gyanúsítják az ügyészek ugyanabban az erdő-visszaszolgáltatási ügyben ("erdőmutyi"), amelyben már előzetes letartóztatásba helyezték Viorel Hrebenciucot, a képviselőház volt alelnökét és Ördög András Lórándot, a Kovászna megyei törvényszék egyik bíróját.

 

A DNA szerint a Hrebenciuc körül szerveződött bűnszövetkezet - amelyben az állami erdővagyont kezelő Romsilva több vezetője is részt vett - 43 ezer hektárnyi jogtalanul "visszaigényelt" erdő tulajdonjogát játszotta át egy román arisztokrata család leszármazottainak, 300 millió eurós kárt okozva az államnak. Az ügyben tavaly Victor Ponta miniszterelnök apósát, Ilie Sarbut, a PSD szenátusi frakcióvezetőjét is kihallgatták, de ellene nem indult eljárás.

 

A DNA mostani közleménye szerint Chiuariu két és félmillió eurós - ügyvédi honoráriumnak, illetve sikerdíjnak álcázott - csúszópénzt alkudott ki magának a bűnszövetkezet tagjaként annak fejében, hogy a Bákó megyei restitúciós bizottságnál "egyengesse" a 43 ezer hektárnyi erdő tulajdonjogának átjátszását az ügy másik vádlottjának, Gheorghe Paltin Sturdzának.

 

Chiuariu 2007-ben a Tariceanu-kormányban vezette az igazságügyi tárcát. Tavaly januárban a szenátus jogi bizottságának elnöke volt, amikor a Román Posta-perben jogerősen 3 és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a legfelső bíróság. Chiuariu azóta nem elnöke, csak tagja a felsőház jogi bizottságának, de szenátori mandátumáról nem mondott le azután sem, hogy korrupcióban vétkesnek találta őt a legfelső bíróság.

 

A bírósági felügyelet a a lakhely (település) elhagyásának és megváltoztatásának tilalmát, bírósági engedélyhez kötését jelenti, valamint azt, hogy a vádlottnak időről időre jelentkeznie kell a bíróságon vagy a rendőrségen. írta az MTI-re hivatkozva az itthon.transindex.ro.

 

Kovács Csongor kiegészítése: Mellesleg Chiuariu igazságügyi miniszter volt, majd a szenátus jogi bizottságának elnöke, amelynek most már csak egyszerű tagja, hiszen korrupció miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Most néhány tízezer hektár erdő elmutyizásáért bírósági felügyeletet kapott, de továbbra is része a törvényhozásnak. Románia nagyon vicces ország.

Forrás: greenfo

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.