FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-02-25

Bírság cserjeirtásért

Egymillió forintra bírságolta a debreceni Nagyerdőben engedély nélkül, az önkormányzat megrendelésére cserjeirtást végző céget, a Dehusz Kft.-t a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (TKTF) - írta szerdán a Hajdú-bihari Napló. A lap szerint a büntetés oka a védett élő szervezet, élőközösség élethelyét zavaró, a természet védelmét szolgáló jogszabály megsértése.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A laphoz Konyhás István, az engedély nélküli tevékenységet bejelentő Terepszemle Stúdió Környezetvédelmi Egyesület titkára juttatta el a TKTF határozatát.

Az ügyben hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Papp László, Debrecen polgármestere, aki közölte: a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség vizsgálata szerint az érintett területen sem a védett növényzetet, sem a védett állatállományt nem érte természeti kár.

A polgármester ugyanakkor elismerte, hogy a munkálatokhoz nem rendelkeztek előzetes szakhatósági engedéllyel, ezért a munkák azonnali leállítása mellett megszüntették a szakmai irányításért és az engedélyek beszerzéséért felelős városházi alkalmazott munkaviszonyát.

A polgármester hozzátette: amint megkapják az engedélyeket, a természetvédelmi előírások maradéktalan betartásával folytatják a Nagyerdő parkerdei területének megtisztítását, az aljnövényzet ritkítását, hogy tavasszal megújulva fogadhassa a látogatókat a terület.

Papp László köszönetet mondott azoknak a természetvédő civil szervezeteknek, amelyek felhívták a figyelmet az engedély nélkül végzett munkára.

A környezetvédelmi felügyelőség védett fajok élőhelyének károsítása miatt indított eljárást az ügyben.

Az engedély nélkül megkezdett munkálatoknak "zavaró hatása" lehetett az élőhelyekre, de "az ország természetvédelmi helyzetére, a térség természeti állapotának egészére nincs jelentős hatással a cserjeirtás, valamint azt fészkelési időszakon kívül végezték, így közvetlenül nem okozta védett fajok egyedeinek károsodását" - idézte a hatóság megállapítását Szekeres Antal, a debreceni polgármesteri hivatal jegyzője.

A TKTF ezért a "zavaró hatásért" szabott ki egymillió forintos bírságot a kivitelezést végző önkormányzati cégre, a Dehusz Kft-re.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja korábban közleményt adott ki az ügyben, amely szerint természetkárosítás miatt feljelentést tesznek.

Forrás: MTI

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.