FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-02-27

Átrendeződő barkács-piac

Az ausztriai 3e AG magyarországi forgalma 2014-ben is tovább bővült. A vállalat már 2013-ban is tíz százalék körüli bevétel növekedéssel hívta fel magára a figyelmet, és ez a pozitív trend 2014-ben sem szakadt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A hatékony értékesítési koncepcióval jelentős forgalomnövekedés érhető el

 

Az ausztriai 3e AG magyarországi forgalma 2014-ben is tovább bővült. A vállalat már 2013-ban is tíz százalék körüli bevétel növekedéssel hívta fel magára a figyelmet, és ez a pozitív trend 2014-ben sem szakadt meg. Az elmúlt évben a 3e szakkereskedői tizenhét százalékkal nagyobb árbevételt értek el. Ezzel az eredménnyel jelentősen túlszárnyalták a tervezett tizenöt százalékos növekedést.


Günther Pacher

"Ilyen mértékű bővülés az egyébként kedvezőtlen piaci környezetben figyelemre méltó" - mondta el Günther Pacher, a vállalat vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. "A már bevált LET'S DO IT üzletkoncepcióhoz következetesen tartottuk magunkat, hogy a szabaddá váló piaci potenciált ki tudjuk használni. Ezzel az üzletpolitikával szembe tudtunk menni a piacon uralkodó trenddel. Sok nemzetközi és hazai vállalkozás továbbra is bezárja üzleteit, vagy teljesen kivonul a piacról. A 3e tagvállalatai azonban a koncepció szigorú megvalósításával hasznot húzhatnak ebből a helyzetből, és további piaci részesedést nyerhetnek" - közölte Pacher a 3e-csoport számára nagyon pozitív fejlődésről. Ilyen egyértelmű piaci előnyökkel nem csoda, hogy 2014-ben további négy önálló szakkereskedő, köztük az orosházi Vasex is csatlakozott a 3e csoporthoz, így Magyarországon jelenleg összesen huszonnyolc tagvállalat működik.

 

Ezzel az eredménnyel a 3e AG számára továbbra is Magyarország marad a legfontosabb nemzetközi piac.

A 3e nemzetközi piacainak alakulása 2014-ben

 

Magyarország mellett a 3e AG számára Montenegróban, Bosznia Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban és Szlovákiában is remekül alakult az elmúlt év. Annak ellenére sikerült ezekben az országokban jelentős a forgalomnövekedést elérni, hogy mindenhol kiélezett gazdasági helyzettel kellett szembenézni.

Szerbiában sajnos nem volt ilyen dinamikus a fejlődés. "Itt egyértelműen nagyon hiányoznak a nemzetközi befektetések, amelyek életet lehelhetnének a stagnáló szerbiai piacba" - magyarázta Pacher. Romániában, Albániában és Koszovóban csak igen csekély aktivitással üzemel a 3e AG. Pacher szerint "ezekben az országokban a teljes országot lefedő tevékenységhez még nem adottak a keretfeltételek."

A 3e csoport a nemzetközi piacokon 2014-ben összesen 132 millió eurós forgalmat ért el. Ez a megelőző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelent.

A csoport teljes forgalma (Ausztria és a nemzetközi piacok együtt) 530
millió euró volt, ami az előző évhez képest 1,3 százalékos bővülést jelent. Az ausztriai konjunktúra lanyhulása viszont gátolta a bevételek ennél nagyobb mérvű emelkedését.

További forgalomnövekedés a láthatáron

 

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a 3e AG illetékesei bizakodással tekintenek a jövőbe. "Továbbra is jelentős változásokat várunk a piacon, amelyekből a tagvállalataink nyertesként kerülhetnek ki" - húzta alá a vezérigazgató. Magyarországon az idei üzleti évben további tíz százalékos növekedés várható - ez az elmúlt két évben megszerzett piaci részesedést tekintve ambiciózus célnak mondható. "Bízunk benne, hogy 2015-ben is meg tudunk győzni három-négy új tagvállalatot a koncepcióink előnyeiről" - magyarázta Pacher.

A 3e vezetősége a nemzetközi piacokon ebben az évben is tíz százalék körüli konszolidált növekedéssel számol. A teljes 3e-csoportot illetően négy százalékos bővülés várható.

Ezeket az optimista terveket azonban a jelentősen változó keretfeltételek befolyásolhatják. A nemzetközi válsággócokban kialakuló kedvezőtlen tendenciák továbbgyűrűzése erősen hathat az egyes országok gazdasági fejlődésére. Pacher szerint "ezektől a hatásoktól nem tudjuk magunkat függetleníteni, ezek a mi előrejelzéseinket is módosíthatják."

 

ADATLAP: 3E HANDELS- UND DIENSTLEISTUNGS AG

 

- CSOPORT FORGALMA 2014 (Euró)  530 millió (+ 1,3%)

-- ebből Ausztria                                 398 millió (- 1,0 %)

-- ebből nemzetközi piac                    132 millió (+ 9,1 %)

 

- TAGVÁLLALATOK ÖSSZESEN                          246

-- Tagvállalatok Ausztriában                                149

-- Tagvállalatok nemzetközi piacokon összesen   97

--- Tagvállalatok Magyarországon                        28 (32 üzlettel)                 

 

Forrás: 3e sajtóanyag

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.