FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-03-03

A magyar erdők nevében köszönjük!

Már eddig több mint 40 ezer embert, kis- és nagyvállalatok társadalmi felelősségérzetét mozgósította a közmédia március elsejei, vasárnapi tematikus napja, amelyet Áder János köztársasági elnök indítványára a jégkárosult magyar erdők mihamarabbi helyreállításának és a hazai erdészeti szakmai munka bemutatásának érdekében szerveztek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az Országos Erdészeti Egyesület a tematikus napot és az általa generált társadalmi összefogást példaértékűen eredményesnek tartja: "Kiderült, hogy a magyar emberek érzékenyek a környezeti értékekre, és jó szívvel vállalnak részt megmentésükben. Erdeink kiemelt nemzeti kincsnek és nemzetgazdasági értéknek számítanak, ezért erdészként és magyar állampolgárként is hatalmas öröm számomra ez a várakozáson felüli szolidaritás. A magyar erdők nevében köszönjük a több mint negyvenezer egyéni adományozónak és a vállalatoknak a támogatást, Köztársasági Elnök Úrnak azt, hogy az erdők ügye mellé állt, az MTVA-nak a nívós és érdekes műsorfolyamot, amelynek során úgy mutathattuk meg az erdész szakmát és az erdészeket, ahogyan soha az elmúlt évtizedekben."  - fogalmazott Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

 

A magánemberek segítsége mellett jelentősebb vállalati felajánlások is érkeztek a műsor alatt. Az eddigi legmagasabb összeggel, 20 millió forinttal az OTP Bank járult hozzá az erdők rehabilitációjához, a CBA élelmiszer üzletlánc pedig 5 millió forintot ajánlott fel a civil kezdeményezéshez. A Lidl Magyarország is felajánlást tett: a nyári szezonban minden palack eladott ásványvíz árából egy forintot fordít az erdőkárok enyhítésére.

 

Az S.O.S. Bajban az erdő! kezdeményezés nem ért véget vasárnap:a hozzájárulásokat fogadó 13600-as telefonvonal egészen év végéig él, ahol a 90-es kód megadásával lehet 250 Ft-ot felajánlani a károsodott erdők helyreállítására. Az Országos Erdészeti Egyesület az év folyamán rendszeresen tájékoztatást nyújt az erdőkben zajló jégkármentesítési munkálatokról. Az előrehaladást bemutatják majd az erdőkhöz kapcsolódó jeles napokon, és az ősszel immár tizenkilencedik alkalommal megrendezendő Erdők Hetén.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy ahogy az adományvonalat is év végéig lehet hívni, úgy a közmédia is folyamatosan figyelemmel kíséri az erdészek munkáját, a rehabilitáció állását és hírt ad az eredményekről, fejlesztésekről.

A Duna csatornán március elsején reggeltől késő estig a tavaly év végi jégkár következményeivel, a helyreállítási munkálatokkal, a magyar erdész szakma feladataival és az erdészekkel ismerkedhettek a nézők és hallgatók, a műsorfolyam központi helyszínére, a Visegrád melletti Apátkútra a tematikus nap kezdeményezője, Áder János köztársasági elnök is ellátogatott.

 

A műsorok 60 napig megnézhetők az alábbi képkapcsolóra kattintva, az MTVA digitális archívumában.

 

Forrás: OEE

Kiegészítés: FAGOSZ elnökének levele az OEE elnökéhez.

 

Zambó Péter úr részére

elnök

Országos Erdészeti Egyesület

1021 Budapest, Budakeszi út 91.

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

S.O.S. Bajban az erdő!

 

Elismerésemet és köszönetemet szeretném kifejezni azért a nagyszerű munkáért, amit az Országos Erdészeti Egyesület a március 1-jei "S.O.S. Bajban az erdő!" tematikus nap kapcsán végzett. Az erdész, erdőgazdálkodó szakma egészének javát szolgálta ez a nap, sőt már a megelőző felvezető események, riportok, híradások is. Ekkora hatású, a politikusokat, döntéshozókat és a közemberek széles körét elérő eseménysor, média akció szakmánkban talán még egyszer sem volt.

Biztosan sokan lesznek, akik később is emlékeznek majd az e napon a tv-ben, rádióban látottakra, hallottakra, a nyomtatott sajtóban, interneten olvasottakra, melyek nagy érdeme: megmutatta, hogy az erdőben az erdész gazdálkodik, az erdőnek az erdész a jó gazdája.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Jung László

a FAGOSZ elnöke

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.