FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-04-16

Ökonap a Nyitnikékben

A jó idő beköszöntével tartalmas családi programon vehettek részt az érdeklődők az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolában április 11-én. A rendezvény jelmondata idén is az Élj ökosan! volt. A látogatók három előadást hallgathattak meg a Környezettudatosság a családban témakörben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A vendégelőadókat és a közönséget Povics Noémi, a Zalaerdő Zrt. erdei iskolájának vezetője köszöntötte. Az első meghívott vendég, Nagy Réka Budapestről érkezett Obornakra családjával. Ő a nagysikerű Ökoanyu és Ökobaba című könyvek szerzője. Előadásában a természetes és a mesterséges alapanyagokból készült kozmetikumok és háztartási szerek előnyeinek, hátrányainak összehasonlításáról beszélt, könyveiben pedig konkrét ötletekkel is szolgál, hogy hogyan tehetjük egészségesebbé életterünket, és mivel válthatjuk ki az otthonunkban használt vegyszereket. A mindennapi tisztálkodás és testápolás során bőrünk rengeteg olyan allergén vagy rákkeltő anyaggal találkozik, melyek helyett természetes kozmetikumokat is választhatunk, készíthetünk.

A magyarszerdahelyi Gálné Kiss Viktória, a Héthatár Kecskefarm létrehozója kecsketejből készült termékeit mutatta be. A különböző ízesítésű és formájú kecskesajtok mellett igazi különlegesség volt a bazsalikomos joghurt, a gyerekek kedvence pedig a kecsketejsavóból készült nyalóka volt.

Az egészséges táplálkozás és a természetes gyógymódok alkalmazásának előnyeiről hallhattunk a harmadik előadásban is. Trojkó Péter, a Zalaerdő Zrt. munkatársa a méhészkedésről és a mézzel kapcsolatos érdekességekről tartott részletes bemutatót. Lehetett mézet kóstolni, és az érdeklődők közelről is szemügyre vehették a kiállított kaptár részeit.

A gyerekeket közben "öko-játszóház" és kézműves foglalkozások várták, és különféle szabadtéri játékokkal tölthették el a tavaszi délutánt. A felnőttek bevonásával pedig a családok egy "rejtvény-túrára" indulhattak, az értékes nyeremények megszerzéséért egy "öko-feladatlapot" kellett kitölteni, melyre a válaszokat az előadásokat meghallgatva és az erdőben elrejtve találhatták meg.
A tartalmas programok és a kellemes időjárás nagyban hozzájárultak a közel 80 résztvevő aktív kikapcsolódásához. A tavaszi erdei iskolai szezon kezdetén megrendezett Ökonap reményeink szerint hagyománnyá válik, és jövőre még több környezettudatos érdeklődőt és játszani vágyó gyermeket köszönthetünk.

 

Forrás: Zalaerdő Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.