FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-04-21

WOOD ARTS WORKSHOP - Intarzia, ahogy én csinálom!

Május végén intarzia workshop indul a Wood Arts Intarsia szervezésében Sándor László intarziaművész és grafikus vezetésével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Sándor László a tradícionális intarzia technikát felfrissítve készít egyedi intarzia portrékat amik eljutottak már Olaszországba, Mexikóba és Amerikába is. Tevékenységét az itthoni- és világszervezetek is elismerik. Készített már egyedi karóra számlapot is, egy fából készült karórákat gyártó világcég felkérésére.

 

Az intarzia portrék egyediségét a felhasznált egzotikus fafajok színe és erezete mellett az elkészítés sajátos, fotórealisztikus módja teszi különlegessé. A furnér lemezek egyedi textúrája és a fénytörésből adódó "színjátéka" egyszeri és megismételhetetlen végeredményt nyújt.

A lassan kihaló szakma feltámasztására tett törekvéseként most workshop indításával bátorítja az érdeklődőket a fával való közös ismerkedésre, saját kreativitásuk kibontakoztatására. A Workshop támogatója a Panton Papíripari és Dekorációs Üzletlánc és a Henkel Magyarország Kft.

 

A 3 alkalmas WOOD ARTS WORKSHOP elméleti alapismereteket, anyag- és eszközismeretet és minden alapanyagot megad a kezdéshez. A résztvevők kísérletezhetnek a különböző fafajokkal, kompozíciós gyakorlatok útján vagy kész mintákból kiválasztva készíthetik el első intarzia képüket vagy egy egyedi ajándékot szeretteiknek. Az alkotásokkal felületkezelve vagy akár keretezve büszkélkedhetnek majd barátaiknak és ismerőseiknek a jelentkezők.

"A fával való munka, az élő anyag sajátosságai és a folytonos technikai fejlődés lehetősége állandó lendületet biztosítanak a folytatáshoz. Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág." - vallja a művész.

 

A WOOD ARTS WORKSHOP május 25-27. között kerül megrendezésre első alkalommal, a folytatás heti vagy kétheti rendszerességel várható. A teljes tematika és az árak itt találhatók. Aki kedvet érez a folytatáshoz annak ajándék kupon és bérlet valamint kezdő csomag vásárlásra is van lehetősége.

A művész munkái a jelenleg is látogatható "tűzzel vassal" című önálló tárlatán tekinthetők meg a Kispesti Művelődési Otthonban (KMO) május 13-áig. Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Forrás: Wood Arts Intarsia

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.