FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-05-05

Az év épületei

Az ArchDaily, 2008-ban alapított nemzetközi építészeti portál idén is közzétette építészeti díjának nyerteseit. Több mint 31 000 szavazó (főként építészek) választotta ki a 2015 ArchDaily Building of the Year Awards (Az év épülete) győzteseit az elmúlt évben megjelent több mint 3000 építészeti projekt közül, 14 kategóriában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az ArchDaily versenyén idén is hirdettek magyar győztest. A "közösségi építészet" kategóriában első helyezett 4-es metró Fővám téri és Szent Gellért téri állomásának terveit a Budapesten működő sporaarchitects nevű fiatal építésziroda jegyzi. Cikkünkben a győztes konstrukciók közül válogattunk. A díjazott munkák teljes listája megtalálható a boty.archdaily.com weboldalon. 

 

Az év belsőépítészeti alkotása

 

Wieden+Kennedy NY

A New York-i Wieden + Kennedy reklámügynökség a '80-as években a Nike nagy sikerű reklámkampányával hívta fel magára a figyelmet. Azóta a cég egyre növekszik, a kollégák növekvő tábora ösztönözte a céget arra, hogy 2014-ben lépéseket tegyen és egy új irodát alakítsanak ki. Az egyéni munkaterületek mellett nagy figyelmet fordítottak a közösségi terekre is. Ezt az elképzelést többek közt egy innovatív, lépcső és konferenciahelyszín kombinációjával valósították meg. Az érdekes belsőépítészeti megoldásokkal méltán nyerte el a tervező WORKac csapata a kategória győztesének járó díjat. A lépcső középső része hagyományos járófelületként szolgál, míg a külső széleire az épületben dolgozó kollégák és vendégeik bármikor leülhetnek megbeszélni a napi teendőket.


Az év vendéglátó épülete

 

Nine Bridges Country Club

Szöultól kétórányi autózásra található a Nine Bridges golfklub. A létesítmény 3 épületből áll: az első a főépület, ahol a klubtagok találkoznak egymással, egy közösségi tér. A második a VIP-tagok számára fenntartott részleg, a harmadik pedig a szálláshelyeket foglalja magában. Minden épület más szerkezeti rendszert mutat be, miközben a tervezéskor figyelembe vették a hagyományos dél-koreai építészeti stílusokat is. A főépület tetőszerkezete egy hatszögletű fa rácsszerkezet, amely teljesen egybeépült a ragasztott fa tartóoszlopokkal. A VIP-terem és a szálláshely vasbetonból készült.


Az év egészségügyi épülete

 

Livsrum - Cancer Counseling Center

Az EFFEKT tervezői által megálmodott Livsrum rákbeteg- tanácsadó központ Dániában, a Nastved kórház területén található. Az építmény gyakorlatilag egy 7 kis házból álló csoport, 2 nyitott, külső térrel. Mindegyik kis háznak külön funkciója van, és együtt alkotják a különböző méretű és funkciójú terek koherens együttesét, mint például a könyvtár, a konyha, tárgyalóterem, társalgó, üzletek, edzőterem és wellness központ. A különböző belmagasságok és a felhasznált anyagok az épületegyüttesnek egyedülálló építészeti karaktert kölcsönöznek, amely jól elkülöníti a környező kórházi épületektől.


Az év kereskedelmi épülete

 

Cultura Bookstore

Könyvesbolt és találkahely, közösségi tér. Brazíliában, Iguatemi városában nyílt egy nem mindennapi üzlet. A tervezők és a tulajdonos célja az volt ezzel a projekttel, hogy az ide betérő emberekben azt az érzést keltsék, hogy miután kiválasztották a megvásárolni kívánt könyvet, itt is akarjanak maradni és olvasgassanak egy kicsit vagy beszélgessenek a többi vásárlóval. A kétszintes, galériás üzlethelyiség inkább hasonlít egy nagy előadóteremre, mint egy könyvesboltra. Az egyedülálló építészeti megoldásoknak köszönhetően rengeteg üveget és fát használtak fel a kivitelezéskor. Az egész teret könyvespolcok veszik körül, amelyekben a beépített LED-világítás különös hangulatot eredményez. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a XXI. század könyvesboltja. 

 

 

Forrás: faipar

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.