FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-05-13

Bútorgyárat avattak Bátonyterenyén

A Sinia Bútorgyártó Kft. új gyárát adták át kedden a Bátonyterenyei Ipari Parkban. A belga tulajdonú cég a mintegy kétmilliárd forintos beruházásának köszönhetően 150 embernek ad munkát a Nógrád megyei városban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára (b) és Philippe Corthouts, a Sinia tulajdonosa átvágja a nemzetiszínű szalagot a Sinia Bútorgyártó Kft. ülőbútorgyárának átadási ünnepségén a bátonyterenyei ipari parkban 2015. május 12-én. MTI Fotó: Komka Péter

A Sinia Kft. nagyszériás bőr és szövet ülőgarnitúrákat és foteleket gyárt Bátonyterenyén elsősorban egy francia áruházláncnak. A gyár három üzemcsarnokát 10 ezer 700 négyzetméteren építették meg, az 1,9 milliárd forintos beruházást 640 millió forinttal az Európai Unió fejlesztési alapja, 113 millió forinttal a magyar állam támogatta.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta, a kormány tevékenyen hozzá akar járulni ahhoz, hogy ebben a térségben további nagyvállalatok létesítsenek termelő üzemeket. Hozzátette, az Európai Bizottság elfogadta Magyarország uniós programjait, ezzel megnyílt az út minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja előtt.

A következő hét évben 12 ezer milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, a pénz 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják, emellett a kormány konkrét lépésekkel segíti, hogy a vállalkozások könnyebben, olcsóbban jussanak forrásokhoz, a szakképzés fejlesztésével javuljon a munkaerőkereslet és -kínálat egyensúlya, és hatékonyabb legyen az uniós források felhasználása - idézte fel.
Philippe Corthouts, a Sinia Kft. tulajdonosa ismertette: az 1999-ben alapított cég 2001-től működik Salgótarjánban évi 3,6 milliárd forintos árbevétellel. A nógrádi megyeszékhelyen 220 embert foglalkoztatnak. Ülőbútoraikat exportra gyártják, elsősorban a Benelux államokba és Franciaországba.


Dolgozók a Sinia Bútorgyártó Kft. újonnan átadott ülőbútorgyártó üzemében a bátonyterenyei ipari parkban 2015. május 12-én. MTI Fotó: Komka Péter

A két Nógrád megyei városban 2016-ban már közel 400 embernek adnak majd munkát - tette hozzá.

A tulajdonos arról is beszámolt, hogy nem csak a gyártókapacitásokat, de a cég fejlesztőközpontját is Magyarországon helyezték el, ami bizonyítja elkötelezettségüket a magyar szakemberek munkája iránt.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere a gyáravatón azt mondta, ezen a területen pár évvel ezelőtt még mocsár volt, majd 2010-től csarnokok épültek, és lassan megtelik a 11 hektáros ipari park.
A kormány segítségének és az itt befektető cégeknek köszönhetően Bátonyterenye 2014-ben kikerült a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közül - emelte ki a polgármester.

A bútorgyár alapkövét múlt év márciusában Orbán Viktor miniszterelnök tette le Bátonyterenyén.

 

Forrás: MTI

FATÁJ kiegészítés:

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.