FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-06-25

Múzeumok éjszakája volt június 20-án szombaton

Néhány erdészettel, fával kapcsolatos esemény, mely a Múzeumok Éjszakáján volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

2015-ben tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját a fővárosban, s így a Mezőgazdasági Múzeum is tizenharmadik alkalommal tárta szélesre kapuit a látogatók előtt ezen az éjszakán.

A múzeum programja hagyományos módon kiegészült a Földművelésügyi Minisztérium erdőgazdálkodást és erdeinket bemutató műsorával. Az állami erdészeti társaságok kézműves foglalkozásokkal, interaktív játszóházzal és erdei ismereteket fejlesztő játékokkal várták az érdeklődő gyermekeket és családokat. Míg a gyerekek játékos foglalkozásokon vettek részt, a felnőttek megismerkedhettek többek között a társaságok közjóléti fejlesztéseivel és erdei iskola programjaival is. Emellett erdei gomba bemutatóval és erdei szörp kóstolóval is várta a vendégeket a Vajdahunyad vár a Múzeumok Éjszakáján.

 

 

 

Nagy nyüzsgés volt a Múzeum "erdészeti termében": fafaj felismerés, a fa részeinek bemutatása, mikroszkóp, memóriajáték növényekkel, kézművesség, kézügyesség. A NEFAG standján Medvegy János faesztergálás bemutatót tartott. (Sajnos a terem világítása elég gyenge volt, a jövő évi bemutatóra a szereplőknek érdemes lenne saját világításról gondoskodniuk.)

További képek a Mezőgazdasági Múzeum képgalériájában.

 

Íme a NEFAG Zrt. FB képgalériája a Múzeumok Éjszakájáról.

 

Ötödik alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja. A programok már délben elkezdődtek. Az érdeklődők megtekinthették a "Kötött pályán - kötetlenül" címmel megrendezett mozdonyparádét. Az esős, hideg idő ellenére az este hat órakor induló különvonat két kocsija megtelt utasokkal. A programokon résztvevők a helyi természeti és kulturális értékek megtekintésén túl részesei lehettek egy élményekben gazdag, különleges, esti, erdei vonatozásnak. A képes beszámoló itt tekinthető meg.

Nem csak "saját házunk táján", hanem a fővárosban is aktív részesei voltunk a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. A Zalaerdő Zrt. külön kvízjátékkal, "öko-társasokkal", fa kirakókkal készült az alkalomra. A nap tanulsága: A gyerekek sokkal jobban bírják az éjszakázást, mint mi...

 

A Zalaerdő Zrt. Fűrészüzem-bemutatóra, éjszakai múzeumlátogatásra és erdei vasutas utazásra invitált minden kedves érdeklődőt a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat keretében!

A program elemei voltak: Kulisszák mögött a Lenti Fűrészüzemben: megújuló energiák, a pelletgyártás lépései. Indul az erdei vasút dieselmozdonyos szerelvénye a Lenti-Zajda-Lenti útvonalon. "Göcsej kincsei, az erdő és a fa" - Gyertyafényes tárlatvezetés a Lenti kiállító teremben.

 

Kecskeméten a Barátok Temploma is kitárta a kapuit a Múzeumok éjszakáján. Nemcsak az orgonát, a tornyot, de a régi, patinás miseruhákat, ostyakészítő eszközöket is meg lehetett tekinteni. A díszteremben pedig azokat a festményeket láthatták az érdeklődők, amelyek a KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában készültek.

Forrás: a fenti kapcsolók szerint
Fotó: e cikkben a Mezőgazdasági Múzeumban készültek: Mőcsényi Miklós,
a többi a kapcsolók szerint

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.