FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-07-06

Fából készült meghívó

A Husqvarna Magyarország és a HelloWood csapata látványos installációt épített Budapest szívében, hogy népszerűsítse a favágó versenyeket és a faanyagok, favágó eszközök felelős használatát. Az építmény azért különleges, mert a hagyományos zsindelyezést újragondolva a szerkezet vázát láncfűrésszel levágott cserépvékonyságú rönkszeletek alkotják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Július 3-án avatták fel az installációt a város szívében, az Akvárium Klub területén. Held Norbert, a Husqvarna ügyvezető igazgatója elárulta, hogy mi okból épült meg a különleges fészer. "Múlt évben ünnepelte a Husqvarna fennállásának 325. évét, ennek tiszteletére rendeztük meg tavaly első fakitermelő versenyünket, ahol az ország legjobb favágói mérhették össze erejüket. A most felépült installáció egy különleges meghívó az idei fakitermelő versenyeinkre. Július 11-én Ropolypusztán, szeptember 12-én pedig Varbó-Fónagyságon várjuk a profi favágókat.

Mint erdészeti és kertészeti termékeket gyártó cég, komoly felelősséget érzünk környezetünkért. Folyamatosan dolgozunk termékeink és működésünk környezeti hatásainak csökkentésén emellett pedig kiemelten fontosnak tartjuk a faanyagok és a favágó eszközök felelős használatát. A fával dolgozók számára professzionális gépeket gyártunk, hogy munkájukat gazdaságosabban, könnyebben és biztonságosan végezhessék."

 

A HelloWood alulról jövő kezdeményezés, amely faépítészeti workshopjaival megreformálta az oktatást, és mára nemzetközi szinten is jegyzett alkotócsoporttá vált. A mostani installáció több szempontból is különleges. Az ihletet a favágó versenyekből merítették, a versenyszámok során levágott rönkszeletek inspirálták a csapatot az egyedi váz megalkotására. A hagyományos zsindelyezést gondolták újra és úgy tervezték meg az építményt, hogy minden oldaláról meg lehessen tekinteni a látványos és szokatlan szerkezetet. Vékony rönkszeletek alkotják a vázat, pikkelyszerű látványt hozva létre. Csupán egy professzionális láncfűrész képes arra, hogy cserépvékonyságú szeleteket vágjon le egy farönkből, és így létrejöhessen ez az egyedülálló zsindelyes szerkezet.

Az építmény avatása előtt a helyszínen egy profi szakember mutatta be a favágó versenyek egyik legnépszerűbb számát, a gallyazást. A versenyszám során harminc, speciálisan elhelyezett ágat vágott le egy hat méter hosszú, vízszintes rönkről.

Cinthya Dictator segített a csapatnak befejezni a modern fészert. Láncfűrésszel vágta le a vékony szeleteket, melyeket közösen helyeztek fel az építményre. Az elkészült installáció a nyári verseny színhelyén, július 11-én Ropolypusztán is megtekinthető lesz. 

Forrás: Husqvarna Magyarország Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.