FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-07-08

Állami erdőgazdaságok közjóléti beruházásai, 80 M Ft az MTSZ támogatására

Az állami erdőgazdaságok az elmúlt öt évben mintegy 5,3 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Dr. Bitay Márton Örs a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészeti információs központjában tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a kormány által indított Bejárható Magyarország programnak köszönhetően az utóbbi években jelentősen fejlődött a természetjáró (bakancsos) turizmus.

 

 

Ismertette, hogy 2010. óta mintegy 200 olyan beruházás valósult meg, amely a bakancsos turizmust szolgálja. Megépült egyebek közt 29 kilátó, 12 szálláshely, 7 erdei iskola, 3 ökoturisztikai központ, 2 erdei kisvasút, továbbá 97 erdei kiránduló- és pihenőhely, valamint 24 tanösvény létesült. Hozzátette, hogy a közjóléti funkciók fejlesztésének megvalósításában jelentős részt vállalt a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ), az FM stratégiai partnere.

Bitay Márton Örs utalt arra: egyre több a bakancsos turista az országban, olyanok is, akik nem tehetik meg azt, hogy külföldre utazzanak, de olyanok is, aki megtehetnék, de Magyarországot választják. Az erdők közjóléti szolgáltatásainak fejlesztésekor ennek alapján igen sok szempontot kell figyelembe venni. Ezért például sátorhelyeket, de magasabb igényeket kielégítő szálláshelyeket is kell létesíteni. De cél az is, hogy mintegy 30 kilométerenként legyen szálláshely a túrázók számára az országban, aki be akarja járni Magyarországot, az kényelmesen megtehesse.

Jelezte: a 22 állami erdőgazdaság egy, az MTSZ-szel kötött megállapodás alapján 2016. végéig 80 millió forinttal támogatja a szövetséget, segítve ezzel az idei második félévben megvalósítandó és a jövő évi beruházások elkészültét. Ezek összértéke az államtitkár becslése szerint 300-400 millió forint lehet. A beruházások megvalósításához szükséges források jelentős hányadát - magyar és uniós - pályázatokból kívánják előteremteni. Így az idei második félévben például várhatóan még 7 kilátó készül el, 4 turista szálláshely, továbbá 2 erdei iskola is megépül, valamint felújítanak 3 ökoturisztikal centrumot és 8 erdei kisvasút szintén megújul.

 

 

Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója arról beszélt, hogy a mostanihoz hasonló fejlődés 100 éve volt a magyar természetjáró turizmusban. Példaként említette, hogy uniós források felhasználásával, mintegy 3 milliárd forintból megújítják az országos kék kört, ami mintegy 2.500 kilométernyi turista utat fed le. Emellett felmérik a turista utakat az országban - egységes adatbázis készül -, eddig mintegy 7 ezer kilométeren végeztek a felméréssel, összesen mintegy 25 ezer kilométer gyalogos és kerékpáros turistaút van Magyarországon - mondta az igazgató.

Forrás: MTI
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.