FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-07-17

NESTRO elszívó a sarokban - NE 350

A hannoveri LIGNA kiállításon a Nestro standján bemutatott fejlesztések közül kiemelhető az NE 350 kompakt elszívó, amely a hazai piacon számos vállalkozás számára kedvező választás lehet az üzemi porelszívás biztosítására.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az NE 350 az elszívócsalád legnagyobb tagja, amely 8000 m3/h elszívási teljesítménnyel rendelkezik. A fejlesztés 1 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a német törvényi előírások értelmében lehetővé vált, hogy az eddig 6000 m3/h névleges tömegáramú berendezésekre alkalmazott vizsgálati eljárásokat 8000 m3/h-ig kiterjesszék. A Nestro rögtön lépett, és mostanra a faporokra vonatkozó legszigorúbb rendeleteknek is megfelel. A kisebb típusokhoz hasonlóan az NE 350 is rendelkezik a H3 minősítéssel: maradék portartalom 0,1mg/m3 alatt van.

Az NE 350 a gépcsalád többi tagjával egyetemben vákuumos rendszerű, ahol a ventilátor a filterek után helyezkedik el. A névleges tömegáramnál a por-levegőkeverék belépő légsebessége közvetlenül az elszívó előtt 20 m/s, és magas, 2750 Pa vákuumérték adódik. Ez a technológia tökéletes tömítettséget biztosít, ugyanakkor csökkenti a tűzveszélyt, illetve az elektromos szikra képződését, hiszen az anyagban esetlegesen előforduló apró fémszemcsék nem kerülhetnek a ventilátor lapátjai közé.

A kipróbált oldalsó befúvódoboz (mint minden NESTRO-elszívónál) az anyagot még a szűrőrész elérése előtt nagymértékben leválasztja, és optimálisan elosztja a portároló konténerekben. Összesen 4 db, egyenként 120 liter kapacitású görgős konténer csatlakozik a berendezéshez, amelyekben a PE-zsákok könnyedén cserélhetők.

Mindenképpen olyan üzemek számára alkalmas a berendezés, amelyek viszonylag felszerelt gépparkkal rendelkeznek, de egy külső egység felállítása túlságosan nagy beruházás lenne. Nem beszélve arról, hogy ezt az elszívót a gép közelében a gyártóüzemben is telepíteni lehet. A piaci felmérések szerint a fejlődő kisüzemek között egyre többen elérik a 8000 m3/h levegőszükségletet, amelyben szerepet játszik az is, hogy a korszerű technológiák levegőigénye is egyre növekszik. A fejlesztők nagy szerepet szántak az elszívónak a CNC megmunkáló központok kiszolgálásában, főleg akkor, ha a nagy sebességű megmunkálások esetében a gépcsalád kisebb tagjai (NE 250, NE 300) kevésnek bizonyulnak.

Forrás: NESTRO Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.