FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-08-03

Kaszói Vadaspark, Fafaj- és vadismereti tanösvény átadás

A KASZÓ Zrt. 2015. július 31-én adta át a közjóléti tevékenysége során idén megvalósított beruházásait: a Kaszói Vadasparkot, valamint a Fafaj- és vadismereti tanösvényt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A Kaszói Vadaspark megvalósítása cégcsoport szintű összefogásnak (5 millió Ft pénzeszköz átadás) köszönhető. Mintegy 2,5 ha-on mutatja be a Társaság a kaszói vadászterületen élő valamennyi nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, őz, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző vadfajok között, részletesen ismertetve az adott vadról tudni érdemes információkat. A vadaspark körül kialakításra került 3 pihenőhely, valamint 1 szalonnasütő, mely az ide érkező kirándulók kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.

 

A Fafaj- és vadismereti tanösvényt erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtott, EMVA pályázaton elnyert 4,4 millió Ft támogatásból valósította meg a KASZÓ Zrt. A 3,520 m hosszú tanösvény 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait, mindemellett kiváló terepet biztosít a kirándulni, sétálni, vagy akár a sportolni vágyóknak is. 2 pihenőhely, valamint 1 pad került kialakításra arra az esetre, ha valaki tovább szeretné élvezni "Somogy Zöld Szívének", vendégszeretetét, hangulatát.


Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Mindkét beruházás belterülethez közel található, könnyen megközelíthető a 2012-ben átadott  Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum irányából, valamint a 2013-ban kialakított Kaszói Kirándulóközpont is a vadaspark közelében fekszik, így a látogatók könnyedén bejárhatják a kaszói közjóléti beruházások sorát. Kiváló célpontja lehet a Kaszóra érkező családoknak, és kirándulócsoportoknak egyaránt, valamint a KASZÓ Zrt. által az idei évben útjára indított Vadász Göri Erdei Iskola oktatási tevékenységét is hatékonyan szolgálja.

 

Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium Állami földekért felelős államtitkára osztotta meg a gondolatait. Ezt követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr, valamint levélben Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja üdvözölte a beruházást. Az ünnepélyes átadó a Csányi Alapítvány növendékeinek műsorával zárult.

Forrás: Kaszó Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.