FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-08-28

Működésben a Minőségi Ragasztók Klubja

Minőségi Ragasztók Klubja - célja a Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható faipari ragasztók folyamatos minőségellenőrzése, az MSZ EN 204:2001 sz. szabvány, ill. a ragasztók Műszaki leírása alapján.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A faiparban alkalmazott ragasztás minőségét sok tényező befolyásolja, de mind közül elsőként kell említeni a célnak kiválasztott ragasztóanyag minőségi megfelelőségét. A diszperziós ragasztók un. vízállósági fokozatára vonatkozó előírást a hatályos uniós szabvány egyértelműen meghatározza.

A kereskedelmi forgalomban kapható termékek közül azonban nem mindegyik rendelkezik olyan független, akkreditált intézmény által kiállított tanúsítvánnyal, amelynek a megléte a felhasználó számára garancia a ragasztóanyag minőségét illetően. Akkor mégis mi a biztosíték arra, hogy ha megveszünk egy ragasztóanyagot, akkor az valóban megfelel a címkén feltüntetett vízállósági fokozatnak?

 

Ehhez kíván segítséget nyújtani a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Vizsgálólaboratóriuma (KVL) által létrehozott "Minőségi Ragasztók Klubja", amelynek célja a Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható faipari ragasztók folyamatos minőségellenőrzése, az MSZ EN 204:2001 sz. szabvány, ill. a ragasztók Műszaki leírása alapján.

A KVL az év során folyamatosan teszteli, véletlenszerű mintavétellel mindazokat a kereskedelemben elérhető nem szerkezeti faipari ragasztókat (első sorban a vizes diszperziós faipari ragasztókat), amelynek gyártói részt vesznek a programban. Megfelelőség esetén a termékek neveit közzéteszi a minosegiragasztok.hu honlapon, és így az adott ragasztó a "Minőségi Ragasztók Klub" tagja mindaddig, míg a vizsgálat pozitív eredménnyel zárul.
A működési feltételek kidolgozása és a programba belépni kívánó cégekkel való egyeztetések végeredménye immár mindenki számára elérhető a minosegiragasztok.hu oldalon. A program iránt folyamatos a gyártók illetve forgalmazók érdeklődése, ezért várhatóan bővülni fog még a bevizsgált termékek névsora.

 

Az akkreditált laboratórium függetlensége garancia minden felhasználó számára, a választott ragasztóanyag megfelelő minőségét illetően. A folyamatos minőségellenőrzés megteremti a lehetőséget a gyártók/forgalmazók biztonsága és a felhasználók bizalma kettős alapelv megvalósulására. Meggyőződésünk, hogy a Klub szakmai tevékenységével nagyban hozzájárul, hogy a felhasználók iránymutatást kaphassanak a kereskedelmi forgalomban kapható ragasztóanyagok megfelelőségéről.
Úgy gondoljuk a felhasználóknak saját érdeke olyan ragasztót választani tevékenységeikhez, amelyek a "Minőségi Ragasztók Klubján" keresztül bevizsgálásra kerültek és vízállóságuk megfelel a műszaki adatlapon feltüntetettel.

MINŐSÉGI RAGASZTÓK KLUBJA

Termék megnevezés

A vizsgálat megrendelője

Vízállósági osztály
(MSZ EN 204:2001 szerint)

"D3"

D3

Technobond 1kD4

D4

Technobond D3

D3

Technobond D4 (kétkomponensű)

D4

Patex Palma Fa

D3

Ponal Super 3

D3

Ponal Super 3 + Ponal D4 Edző

D4

 

 

Dr. Fehér Sándor - NymE KVL részlegvezető

Forrás: NMYE KVL

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.