FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-08-31

NAK kézikönyv a Vidékfejlesztési Programról

Elkészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új kézikönyve, amely az országban elsőként ad átfogó és hiteles tájékoztatást a lehetséges pályázók számára az új Vidékfejlesztési Programról.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A közel 100 oldalas, 120 ezer példányban megjelenő kézikönyvet a NAK valamennyi, 3.000 STÉ (Standard Termelési Érték) feletti termelési potenciállal rendelkező tagjának postán ingyenesen eljuttatja. A kiadvány már letölthető a Kamara honlapjáról, emellett rövidesen a falugazdász-irodákban is hozzájuthatnak az érdeklődők.

A kézikönyv a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók, más, vidéken működő vállalkozások, nonprofit szervezetek, önkormányzatok számára mutatja be közérthető nyelven a Vidékfejlesztési Program lényeges elemeit. A kiadvány minden műveletet egy-két oldalban foglal össze, a megértést ábrák és táblázatok segítik.

"A magyar agrárium jövője szempontjából létfontosságú, hogy a Vidékfejlesztési Program forrásait minél hatékonyabban fel tudjuk használni. Ebben komoly feladat hárul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára. Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetünk tagjaink tájékoztatására, ennek egyik lényeges eleme a most megjelent kézikönyv" - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Hozzátette: a Vidékfejlesztési Program pályázatai iránt érdeklődők a Kamara falugazdászaihoz és szakreferenseihez is fordulhatnak tájékoztatásért.

A Vidékfejlesztési Programot bemutató kézikönyv idén már a negyedik hasonló jellegű kiadványa a Kamarának. A NAK az év első felében százezres példányszámban adta ki a zöldítésről, a kölcsönös megfeleltetésről, illetve a nitrát-érzékeny területekre vonatkozó jogszabályokról szóló kézikönyveit. Szeptemberben tovább bővül a sorozat, ekkor jelennek meg az agrár-környezetgazdálkodásra és az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó támogatásokról szóló kiadványok.

A kézikönyv az alábbi képre kattintva is letölthető.

 

Forrás: nak.hu

FATÁJ kiegészítés:

 

A NAK VP kézikönyve pdf-ben 5,2 MB. Terjedelme 92 oldal.

 

A pdf 6-7. oldal kínál gyors áttekintést az összes lehetőségből, mely közül itt a korábbi tájékoztatás alapján (lásd a cikk végén szereplő kapcsolódó cikket) halványzölddel bejelöltük a tisztán erdőgazdálkodási forrásokat, illetve azokat, amelyekben erdészeti célok is szerepelnek.

Ugyanakkor a NAK kiadványában a + jelek alapján e zölddel jelölteken túl is vannak az erdőgazdálkodók számára hozzáférhető források. Érdemes tehát az egész kézikönyvet alaposan áttanulmányozni.

Ha a táblázat sötétkékkel jelzett téma sorinak összegeit összeadom, 4.200,8 millió Euró adódik a Vidékfejlesztési Programra. (A pdf kézikönyv 4. oldala szerint a KAP egészének 13,061 Md Eurójából II. pillérre, a VP-ra 4,145 Md Euró jut [ebben 83% EU, 17% HU], s az 55,8 millió Euró eltérésre nem találom a magyarázatot.)

 

A táblázat jelei:

 

Az EGYÉB: egyéb magánjogi, közjogi, nonprofit szervezetek vagy természetes személyek.

A műveletek sorában a + jelek mutatják, hogy az mely célcsoport számára érdekes: közvetlenül vagy közvetve kik lehetnek a támogatás kedvezményezettjei.

 

 

 

 

A kizárólag erdészeti támogatások összege: 209,4 millió Euró beruházás + 134,0 millió Euró környezetgazdálkodás, együtt: 343,4 millió Euró.

 

 

Kapcsolódó:

 

Vidékfejlesztési Program 2014-2020. erdészeti ügyei FATÁJ 2015-08-26

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.