FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-09-24

Felhívás a jogosult erdészeti szakszemélyzet általános továbbképzésére és vizsgára

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság a 71/2010. (V.13.) FVM rendelet 7. § (1) a) pontja szerinti következő továbbképzést 2015. november 11-12. közt tartja a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Nem kell részt vennie a továbbképzésen annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a képzést 2011-2015. években már teljesítette!

 

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott szakszemélyzet jelentkezhet! A továbbképzésen és a vizsgán való részvétel a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

 

Felhívom a szakszemélyzet figyelmét arra, hogy a rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a rendelet 2. § (4) bekezdése értelmében erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartama alatt vagy erdészeti igazgatási munkakörben lehet megszerezni. A szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát a Névjegyzékbe történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani.

 

Tájékoztatom a Névjegyzékben szereplő szakszemélyzetet, hogy a rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a továbbképzésen résztvevő szakszemélyzet köteles az előadások és konzultációk időtartamának legalább 80%-án - részt venni és vizsgát tenni. A továbbképzésen való részvételről és a vizsga teljesítéséről az erdészeti hatóság külön-külön tanúsítványt állít ki.

 

A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a NÉBIH elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik, amely elérhető a honlap Vizsgaszabályzat menüjében.

 

A képzés tematikája  itt elérhető.

 

A kötelezően elsajátítandó és az ajánlott jogszabályok listáját a vizsgaszabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

 

Felhívom a figyelmet, hogy a tanfolyamra való jelentkezés visszaigazolása után a részvétel lemondása csak a honlapon lehetséges, legkésőbb a tanfolyamot megelőző 5. napig.

 

A vizsgaszabályzat 14. § (1) bekezdése alapján az általános továbbképzés díja - amely magában foglalja a továbbképzés keretében tehető vizsga díját - a mindenkori erdővédelmi járulékalap 20 %-a, azaz jelenleg 20.000 Ft.

A jelentkezés visszaigazolása után a NÉBIH postán küldi ki a továbbképzés díjáról szóló számlát. A befizetéskor az átutalás vagy a csekk közlemény rovatában a postán kapott számla azonosítóját és "erdészeti szakszemélyzet továbbképzés" megnevezést kell feltüntetni.

 

Kérjük, hogy a jelentkezéskor az űrlap megfelelő rovatában azt a nevet és címet adják meg, akinek a nevére fog szólni a számla. Ha munkáltató fizeti a továbbképzést, akkor a munkáltató nevét, címét és adószámát kell megadni. Saját névre szóló számla esetén név, lakcím, születési hely és idő, adóazonosító jel megadása szükséges a számla kiállításához.

A vizsgadíjat postai, illetve banki átutalással lehet kiegyenlíteni a NÉBIH fizetési számlájára: (10032000-00289782-00000000)

 

A továbbképzéssel kapcsolatos kérdések az erdeszet@nebih.gov.hu email címre küldhetőek.


Forrás: NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.