FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-01-28

Robinwood, az új faipari online fórum

Januártól új szereplővel bővült a hazai faipari médiapiac. Új a név, s hangvételben, stílusban is újítani kíván ez a csapat, melynek tagjai e szakmai körben nagy múlttal bírnak. Az alapításról, a tervekről kérdeztük Csonka Imre Ivánt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Csonka Imre Iván (Fotó: nine company)

Ha jól tudom: 20 év után váltottál és alapítottál saját céget. Miért épp most?

A korábbi szerkesztőség az első munkahelyem volt és ott rengeteg dolog létrehozásában volt szerepem. Örülök, hogy annak a mérnökökből és rendezvény szervezőkből álló csapatnak a tagja lehettem. Egyedül nem sokra mentem volna, így viszont a Magyar Asztalos újság mellett jutott erőnk és energiánk kiállítást szervezni, új lapot: a WOODO magazint elindítani, szerkeszteni a faipar.hu honlapot, kereskedelmi oldalakat üzemeltetni és tanulmányi versenyt szervezni. Szomorú belegondolni, hogy mára a hét fős szerkesztőségből már csak egy ember van ott. De nem szeretnék anekdotázni, a lényeg az, hogy sokat tanultam ebben az időszakban. Azonban az utolsó években szakmai kérdésekben és egyéb területeken is mást gondoltam a világról, mint a cégvezetés.

Most sem egyedül próbálkozol, a szerkesztőség újságírás mellett foglalkozik mással is?

Csapatjátékos vagyok, a céget egy volt tulajdonostársammal alapítottuk és alapvetően kommunikációs feladatokat végzünk nagy iparvállalatok számára. Mi úgy hívjuk, hogy kommunikáció 4.0, ha már az iparban industry 4.0-ról beszélnek, azt gondoljuk ideje felnőni a feladathoz.

A robinwood.hu saját termék. Ha valaki húsz évig csinál ilyen speciális tevékenységet, mint a faipari szakújságírás, akkor balgaság lenne veszni hagyni az évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatot. Az asztalos újság szerkesztőségében nem egyszerűen kollegiális, inkább baráti viszonyban dolgoztunk, ezek a srácok nagyon örültek, hogy újra írunk, és nekem is baromira jól esett, hogy számíthatok a szakmai segítségükre. Ebben van az erőnk, olyan ez, mint az országúti kerékpárverseny, kell egy sprint menő, de semmivel sem fontosabb, mint a csapat többi tagja, akik húzzák a vonatot. Az sem mindegy, hogy van mögöttünk egy grafikusokból, programozókból és nyelveket beszélő fiatalokból álló team. Folyamatban van egy különleges verseny szervezése és egy szakmai szeminárium sorozat is körvonalazódik.

A meglévő hírportálokkal, szaklapokkal versenyezni nem lesz egyszerű dolgotok. Gondolom, van valami stratégiátok vagy elképzelésetek, hogy milyen új szolgáltatásokkal próbáltok majd piaci előnyre szert tenni? Elmondod vagy várjuk ki a végét?

Mit mondhatnék? Először is köszönöm, hogy annak ellenére, hogy pár hete vagyunk láthatóak partnerként tekintesz ránk. Ez talán annak is köszönhető, hogy korábban évtizedekig dolgoztunk egymás mellett tisztességes versenytársakként. Szóval azt gondolom, van egy jó csapat, vannak fiatalok, akik nem az offline médián szocializálódtak, vagány és bátor dolgokat csinálnak. Az igazi erőnk meg abban van, hogy egyszerűen szeretjük ezt csinálni!

Ki a célcsoport, egyáltalán mi a célja a robinwood.hu-nak, és még valami, ez a névválasztás mennyire volt tudatos?

A fa- és asztalosiparban vagyunk jók, de szeretnénk a design és a bútoros vonal mellett a faszerkezet és faházépítés területén is otthonosan mozogni. Ami viszont ennél is fontosabb, olyan felületet szeretnénk üzemeltetni, ahol a faipar teljes vertikuma látható, a szakmai szövetségek, oktatási intézmények, alternatív kezdeményezések és persze a szakmát kiszolgáló beszállítói kör. Kicsit úgy érzem, hogy kis szakmai zárványok alakultak ki az elmúlt évtizedben, a szövetségek, egyesületek, különböző fórumok elszigetelve élik az életüket. Ehhez kicsi ez a szakma. Meglátjuk, valós igény-e, hogy egy helyen mindenki látható legyen, ahonnan aztán könnyen át lehet lendülni a keresett portálra.

Ami a nevet illeti, talán csak annyi az áthallás, hogy újra osztjuk az információt, mindenki számára elérhetővé tesszük.

Saját portánkon sepregetve: a Fatáj, Fatudakozó páros is a teljességre törekszik a facsemetétől erdőn át a bútorig, faházig, minden részterület és szereplő látható, megtalálható. Ti ezt nyilván másként csináljátok majd. Ha már említetted a csapatot: kik ők? Szerzőként egyelőre Robinwood és A Laikus Szakember álveveket láthatjuk. Felfeditek őket?

Nincsenek nagy titkok. Vannak új szerkesztőségi tagok mint például a Laikus Szakember, de emellett a szerkesztőség munkáját olyan nagy tapasztalattal bíró szakújságírók is segítik, mint Mózes Lajos, Pászti Lajos, Tokolics Attila, és Halász Zsolt.

 

Végül a FATÁJ sok sikert kíván a Robinwood-nak.

Forrás: FATÁJ,
kérdezett: Mőcsényi Miklós

Kiegészítés:

A Robinwood-ot az Impresszumban látható, 2015. nyarán létrehozott Nine Company Kft. működteti.

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.