FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-02-03

Rendkívüli döntést hozott a Kika

A bútoráruház-lánc egységesen körülbelül 12,3 százalékkal emelte dolgozói fizetését - tudta meg a Napi.hu szakszervezeti forrásból. A bérfejlesztés fő megfontolása a szakképzett dolgozók megtartása volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Kika Lakberendezési Kft. januártól mintegy bruttó 15 ezer forinttal emelte minden alkalmazottja fizetését  - beleértve az eladókat, a háttérszemélyzetet és a középvezetőket is.

 

Az áruházlánc ezzel reagált a kereskedelemben tapasztalható munkaerőhiányra. A Kika célja, hogy megtartsa szakképzett dolgozóit, hiszen a bútor- értékesítésben egyebek mellett az alapos anyag-, áruismeret, valamint a megfelelő vevőkezelés is kulcsfontosságú.

 

A Kika célja emellett, hogy gördülékenyebben tudja kiszolgálni a megnövekedett keresletet, hiszen a bútorpiacon jelenleg élénkülés tapasztalható.

 

Új dolgozók is érkeznek

A lánc üzleti beszámolójából kitűnik, hogy alkalmazottai létszámát is bővíti: a 2014/15-ös üzleti év során 593 főt foglalkoztatott, míg a dolgozói létszám idén januárra 649 főre nőtt.

Az áruházlánc munkavállalóinak bérköltsége az elmúlt üzleti évben mintegy 1,76 milliárd forintra rúgott, amelyet 148, 87 millió forint személyi jellegű egyéb kifizetés egészített ki. A Kika egyes dolgozói úgynevezett forgalmi jutalékot kapnak.

A Kika árbevétele az elmúlt üzleti évben közel 23.43 milliárd forintot tett ki.

[FATÁJ kiegészítés: a 2014. július 1. - 2015. június 30. közötti gazdasági évebn a cégnél az egy alkalzottra eső személyi költség 3,221 millió forint volt. Tájékoztatásul a legnagyobb 20 bútorforgalmazói csoport 2014-re számolt átlaga alapján az egy alkalmazottra jutó bérköltség 4,02 millió forint volt.

 

A Kika bútoráruházak tulajdonosa a dél-afrikai Steinhoff Internatinal csoport, amely nemrég többségi tulajdonrészt szerzett az Extreme Digital Zrt.-ben. Az ügyletnek köszönhetően hamarosan a Kika által forgalmazott termékek jelentős része a webáruház kínálatában is megjelenik.

 

Gyűrűzik a béremelési spirál

A magyarországi kiskereskedelem körülbelül 3-5 ezer fős munkaerőhiánnyal küszködik, emiatt egyre több nagy üzletlánc dönthet a bérfejlesztés mellett. Az Auchan például tavaly októbertől átlagosan 10 százalékkal emelte áruházi dolgozói fizetését, mintegy 1,2 milliárd forintnyi ráfordítással.

Van mit bepótolni is, hiszen az ágazatban évek óta alig változtak a fizetések.

 

Forrás: napi.hu

 

FATÁJ kiegészítés:

A 2014. július 1. - 2015. június 30. közötti gazdasági évebn a Kika Kft-nél az egy alkalzottra eső személyi költség (bér+bérjellegű) 3,221 millió forint volt. Ezt az értéket 12,3%-al növelve, ca. 3,617 millió Ft/fő összeget kapunk.

 

Tájékoztatásul a legnagyobb 20 bútorforgalmazói csoport 2014-re számolt átlaga alapján az egy alkalmazottra jutó bérköltség 4,02 millió forint volt.



Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.