FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-02-10

Vadászati és erdészeti nagyhatatalom vagyunk

Több milliárd forintos bevétel származik évente a külföldiek magyarországi vadásztatásából, az ágazat szempontjából is fontos, hogy bemutatkozik 31 magyar cég, köztük 10 állami erőgazdaság Európa legnagyobb vadászati és erdészeti kiállításán, amely kedden nyílt meg Dortmundban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az MTI-nek telefonon a helyszínről.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Bitay Márton Örs közölte: a Vadászat és Kutya elnevezésű vadászati kiállításon több mint 800 cég mutatja be kínálatát a vadászati eszközöktől a vadászati lehetőségeken át a kiegészítő turisztikai szolgáltatásokig.

Magyarországot 31 cég képviseli a vendéglátás, a vadászati eszközök és szinte minden tevékenység területéről, ami a vadászattal összefüggésbe hozható.

 

A magyarországi vadászati lehetőségeket tíz állami erőgazdaság mutatja be az érdeklődőknek. Ennek megismertetése különösen fontos, mert a turizmussal együtt a külföldi vadászok  jelentős összeget, évente több milliárd forintot hagynak Magyarországon. A Magyarországra érkező vadászok mintegy fele német nyelvterületről, Németországból, Ausztriából és Svájcból érkezik, igényes vendégkör, amelynek célja, hogy jó körülmények között vadászhasson és gyakorolhassa kedvtelését - utalt rá az államtitkár.

Jelezte: Magyarország nemcsak vadászati, hanem erdészeti nagyhatalom is Európában, így az erdőgazdálkodással összefüggő témákban is bemutatja a belföldi lehetőségeket és eredményeket. A kiállításon a magyar szakemberek tanulmányozzák a más országok kiállítói által kidolgozott erőgazdálkodási módszereket, hogy az eredményeket összevethessék a magyarországi tapasztalatokkal.

Bitay Márton Örs beszámolt arról, hogy kedden szakmai megbeszélést tartott Észak-Rajna-Vesztfália tartományi CDU szakpolitikusaival. Tárgyalt a helyi CDU-frakció mezőgazdaságért és környezet- és természetvédelemért felelős szakpolitikusával, valamit a CDU tartományi erdőgazdálkodásért felelős vezetőjével és a tartományi vadászszövetség elnökével is.

Az államtitkár elmondta: megbeszélései során tapasztalatokat kívánt szerezni a tartományi erdőgazdálkodással kapcsolatban, hogy ezeket hasznosítani lehessen a készülő magyar erdőtörvény megalkotásakor. Példaként hozta az erdő közjóléti, védelmi és gazdasági, hármas funkciójának összehangolását, amellyel a német tartományban is küszködnek, miután a magán erdőtulajdonosok ott is profitot akarnak termelni.

Forrás: MTI

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.