FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-02-22

Ismét nagy siker volt a FeHoVa

12 ország, 270 kiállító volt a 23. FeHoVa-n. + Kutyakiállítás + Hajókiállítás is volt, sőt itt rendezték a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny hazai döntőjét.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Tizenkét ország kétszázhetven kiállítója vett részt a 23. FeHoVa-n, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállításán. A február 18-21. között megrendezett eseményre, valamint a vele egy időben tartott Budapest Boat Show-ra idén is a legjelentősebb hazai és külföldi kiállítók jöttek el. Az idei kiállítás és vásár a várakozásoknak megfelelően ismét rengeteg nézőt vonzott, több mint 60 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba.

A FeHoVa folyamatos fejlődését és a régióban betöltött vezető szerepét emelte ki megnyitójában Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

 

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke itt jelentette be, hogy Magyarország - 50 év után - 2021-ben ismét Vadászati Világkiállítást rendez.

 

 

 

 

Az új vadászati és halgazdálkodási törvényt méltatta megnyitójában a földművelési miniszter. Dr. Fazekas Sándor hozzátette: a horgászati törvény életbe lépésével új korszak kezdődik, fenntartható halgazdálkodás valósul meg. 

 

 

 

A csaknem 350 ezer tagot számláló Magyar Horgász Szövetség elnöke, dr. Szűcs Lajos azt emelte ki, hogy január elsejével megszűnt a kereskedelmi célú halászat a magyarországi természetes vizeken. E területeket ezután a horgászszervezetek kezelik, 44 ezer hektáron csaknem 400 vízterület talált régi vagy új gazdára.

 

A kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait. A legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak. Az újdonságnak számító Dzsungelláz kiállításon (150 négyzetméternyi esőerdő az A pavilonban!)  afrikai trófeákban gyönyörködhettek.

 

 

A "Híres vadászok - Jeles trófeák (1810-től napjainkig)" tárlaton pedig 37 magyar vadász, köztük gróf Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán trófeáit szemlélhették. A tárlatot Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg, aki maga is elhozta legszebb trófeáit. Nagy siker volt az idén először megrendezett élő trófea bírálat, a vadászkürt-, illetve szarvasbőgő-verseny, valamint a vadászkutya- és solymász bemutatók. A számos szakmai program közül kiemelkedett "A vadgazdálkodási időszerű kérdései" című konferencia, amelyen az előadók - a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet képviselői - elsősorban az új vadászati törvénnyel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. 

 

Érdekesek voltak az erdőgazdaságok standjai, melyeket egyenként felkeresett dr. Fazekas Sándor miniszter.

 

 

Számtalan kiállítót lehetne külön-külön bemutatni, kiragadott példaként álljon itt a STIHL Kft standja gazdag kínálatával.

 

 

A tavalyi tapasztalatok alapján a horgászok számára ismét önálló és az elmúlt évihez képest még nagyobb alapterületű pavilont nyitottak meg a szervezők. Ennek oka az ágazat iránti egyre növekvő érdeklődés és a csaknem 30 százalékkal több kiállító volt. Idén is nagy sikert aratott a hatalmas akvárium, a pergető medence, a fárasztó-szimulátor és a gyerekeknek tartott horgász-suli. 

 

A FeHoVa-val egy időben rendezett V. FEHOVA-MEOE Winterdogshow - Nemzetközi kutyakiállításon a zsűri 1600 kutyát minősített.

 

A jubileumi, 25. Budapest Boat Show-n több mint 90 kiállító volt jelen, és összesen több mint száz vitorlás, motoros és elektromos hajót mutattak be az érdeklődőknek. Az ismét két pavilonra bővült kiállítás fő témája a 2016-os Nyári Játékok volt, így a látogatók az 540 négyzetméteres Programszigeten tekinthették meg az összes aktív olimpiai hajóosztályt, amelyekkel Rióban versenyeznek majd az indulók. Idén újra felépült a kiállítás bemutató medencéje is, melyben az evezős és egyéb vízi programok mellett oktatóhajókat lehetett kipróbálni. A GENERALI Kikötő Színpadon a számtalan szakmai és nagyközönség program között a kiállítók több megállapodást is aláírtak, melyek közül talán a legfontosabb, hogy 2016-ban, a HUNGEXPO Zrt. a Balatonfüredi Hajógyári Kikötővel közösen szervezi meg a Füred Boat Show kiállítást a Balaton-parti település kikötőjében 2016. augusztus 19-21. között.

Már hagyomány, hogy a hazai hajópiac támogatására kiírt Budapest Boat Show Újdonság Pályázat díjait a kiállítás hivatalos megnyitóján adják át. Hajó kategóriában a Flaar 26RR gyenge szelekre optimalizált szólóvitorlása lett az első, míg a felszerelések és kiegészítők kategóriában a Csepregi Vízisport Kft. (One Design Sails) teljes egészében hazai fejlesztésű és gyártású Formula 16 versenyvitorla szettje A díjazottak listáját itt tekinthetik meg.

 

Az idei FeHoVa egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért eseménye a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntője volt. Ennek súlyát elsősorban az adta, hogy májusban, éppen itt, a Hungexpo-n (a SIRHA kiállításon) rendezik a verseny európai döntőjét, amelyet először tartanak közép-európai országban. Magyarországot Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje képviseli majd, mivel ő nyerte a válogatót.

Forrás: FEHOVA,
Fotó: Mőcsényi M.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.