FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-17

Kitüntetések március 15. alkalmából

Március 15. alkalmából a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a földművelésügyi miniszter adott át erdészeknek kitüntetéseket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A Miniszterelnökségi elismerések átadása az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából a Várkert Bazár Rendezvénytermében 2016. március 11-én. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adományozott, melyeket megbízásából Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adott át.

 

A MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozatát adta át

az ültetvényszerű fatermesztésben alkalmazott technológiai eljárási rendszerek korszerűsítését is magába foglaló, nemzetközileg is nagyra becsült tudományos munkája, illetve jelentős oktatói tevékenysége elismeréseként

dr. Rédei Károlynak,
a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete tudományos tanácsadójának, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszéke egyetemi tanárának.

 

 


 

A Földművelésügyi Minisztériumban március 16-án tartották az ünnepséget a Darányi Ignác teremben.

Ismét példát keresünk 1848 világraszóló magyar tündöklésében - kezdte ünnepi beszédét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrártárca kitüntetési ünnepségén.

Az emlékezés sokféle lehet, amint nemzetünknek ebből a dicső korszakából is sok példát tudunk kiemelni. Van, aki a heves és igazságszomjas Petőfire tekint, van, akinek a harcos és hajthatatlan Kossuth a példa, és van, aki a mindig kimért Széchenyi lenyűgöző bölcsességét és előrelátását emeli ki. De ezernyi példát találhatunk családi történeteinket vagy szülőhelyünk, szűkebb pátriánk akkori hőseit kutatva. Több tízezren áldoztak ugyanis a haza oltárán 1848-49 felemelő és drámai napjaiban - fogalmazott Fazekas Sándor.

 

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából 

 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adott át:

 

Csóka Péternek, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete Erdészeti Részlege osztályvezetőjének, a hazai erdőrendezés modernizálását és az erdők megőrzését célzó munkája, valamint széleskörű nemzetközi tevékenysége elismeréseként.

 

 

Dimény Györgynek, a Berecki Magánerdészet vezetőjének, az erdészet és vadászat szakterületén végzett értékes munkája, valamit Erdély és az anyaország közötti szakmai együttműködés és segítségnyújtás terén végzett tevékenységéért.

 

 

Dr. Jánoska Ferencnek, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar oktatási dékánhelyettesének, a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet egyetemi docensének, az erdőmérnök, vadgazda- és természetvédelmi mérnökhallgatók képzése terén végzett értékes oktatói és kutatói munkája elismeréseként.

 

 

Kovács Lászlónak, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgató-helyettesének, a somogyi erdők védelme, valamint a faipari társaság hatékony működtetése és piaci lehetőségeinek javítása érdekében végzett példaadó vezetői munkájáért.

 

 

 

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át:

 

Lutonszky Zoltánnak, a volt Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium nyugalmazott főosztályvezető-helyettesének, hazánk erdei és erdészeti úthálózatának kialakítása, parkerdei sétautak tervezése, illetve jelentős kirándulóközpontok megvalósítása során végzett kiváló szakmai munkája elismeréseként.

 

 

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adott át:

 

Szarvas Istvánnak, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdészének, a gondjaira bízott erdők természeti, gazdasági és turisztikai értékeinek gyarapítása iránt elhivatott szakmai és közösségi tevékenységéért.

 

 

Fasching Antal Díjat adományozott:

 

Maksa József Zsolt térinformatikusnak, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály erdőtervezőjének, az erdészeti térképezés területén hosszú időn át végzett szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

 

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat és emléktáblát adományozott:

 

Mecsekerdő Zrt.-nek, az 55.000 hektáron erdő- és vadgazdálkodással, erdőkezeléssel, turisztikával, vendéglátással és erdei melléktermékek előállításával feldolgozó társaságnak. A díjat Keszi László vezérigazgató vette át.

 

 

 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést adományozott: 

 

Dr. Keresztes Józsefnek, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, közel öt évtizedes, főként a rezéti erdészet területén végzett munkája elismeréseként. (Kitüntetését később veszi át.)

 

Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést adományozott:

 

Kalmár Lajosnak, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott üzemvezetőjének, a hosszúhetényi fűrészüzem termelésének irányítása terén végzett munkája, technológia-fejlesztő tevékenysége elismeréseként. (Kitüntetését később veszi át.)

 

Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetést adományozott:

 

Józwiak Bernardnak, a Taxus Józwiak és Fia Bt. ügyvezetőjének, a szövetkezeti erdőgazdálkodás területén hosszú időn át végzett munkája, az új típusú gazdálkodás területén elért eredményei elismeréseként.

 

Forrás: marcius15.kormany.hu ME; kormany.hu FM; marcius15.kormany.hu FM;
Fotó az FM-ben díjazottak esetében: Pelsőczy Csaba
Szerkesztette: Mőcsényi M.: Az FM-ben átadott djak fotógalériájában a képek alatt sajnos nincs felirat, így a névlista és a fotósorozat egyeztetésével remélhetően akit nem ismerek arcról, nála is a jó képet sikerült ebben a cikkben elhelyeznem.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.