FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-17

Energiahatékonyság növelése - (Untha-Briklis-Hamech)

Iparunk, szakmánk egyik megoldandó kérdésköre a hasznos hulladékok legális és reális hasznosítása. A Csiba Kft. megfelelő eszközök és technológia ajánlásával igyekszik ezt segíteni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


100 kW-os aprítékos rendszer

A folyamatosan emelkedő energiahordozó árak, a környezetkímélő technológiák utáni igény és a célszerű hulladékgazdálkodás, környezetvédelem, mind-mind arra készteti a felhasználókat, hogy "házuk tájékán" körülnézve, egyszerű, alacsony költségszintű és gyorsan megtérülő fejlesztések felé forduljanak. A Csiba Kft. az elmúlt, válságokkal terhelt években is fejlesztette az asztalosiparhoz kapcsolódó megújuló energiahordozókat hasznosító kínálatát.

Többek között a faapríték-előállítás, a brikettálás és a direkt tüzelés területén nyújt komplett megoldásokat az Ön és cége számára.


300 kW-os aprítékos rendszer

Az osztrák Untha cég átfogó szolgáltatást nyújt, valamennyi aprítási probléma gyors megoldását kínálja. Termékeit magas technikai színvonal, gondos tervezés és osztrák kivitelezés jellemzi. A vevők igényeit figyelembe véve, az egyedi gépek tervezésére és gyártására is lehetőséget kínál. Korábban e fórum keretében már bemutatott, számos teljesítményosztályt, illetve felhasználói igényt lefedő, jól bevált, már-már klasszikus LR sorozat 1-tengelyes és RS sorozat 4-tengelyes gépei mellett az LR széria legkisebb tagját emelnénk ki. Az LR 520 aprítógép kisebb asztalosüzemekben is hatékonyan alkalmazható, bárminemű hulladék aprítására. Kedvező ár és ismert Untha megbízhatóság jellemzi. Teljesítménye alapján a gyártó azon üzemek számára ajánlja, amelyeknél hetente kb. 3 m3 darabos hulladék keletkezik.


Untha LR 520

Az energiagazdálkodás hatékonyságát és egyben bevételei növelését érheti el a megbízható cseh Briklis cég brikettálójával.

A Briklis cég élen jár a hulladék-feldolgozó berendezések tervezésében és gyártásában egész Európában. Megújult termékválasztékukban mindegyik gép harmadik generációs PLC-vezérlést kapott, valamint kizárólag európai gyártású, minőségi alkatrészek kerülnek beépítésre. Sokoldalú és jól felszerelt gépeik nagy választéka alkalmas kisipari műhelyek és nagy létesítmények számára egyaránt.

A BrikStar sorozat modelljeinek széles skálája a 10 kg/óra teljesítménytől egészen a 400 kg/óra teljesítményig terjed. A BrikStar Magnum kifejezetten kereskedelmi termelésre van kiélezve a maga 250-500 kg/óra teljesítményével, amely ún. "RUF" brikettblokkot állít elő. A Briklis nem csak különálló gépeket gyárt, a lehetőség adott szállítószalaggal ellátott rendszerek és komplett szárítórendszerek összeállítására is, a vevő igényeinek megfelelően.

Az asztalosoknak külön említésre méltó a nemrég megjelent BrikStar EK típus. Ennél a présnél a feldolgozott faforgácsból, fűrészporból és biomasszából készült brikett átmérője 62 mm és hossza 30-70 mm. A gép fő jellemzői az egyszerű üzemeltetés a kis áramigény.

A prés "egygombos" üzemeltetését a programozható vezérlőrendszer teszi
lehetővé, amely saját maga szabályozza a brikett hosszúságát és megállítja a gépet, ha a tartály kiürül. A beépített elektromos teljesítményfelvétel csak 2,4 kW.


BrikStarEk

A nagyobb tételű értékesítés és az igényes vásárló megkívánja az állandó minőségű brikettet és a profi csomagolást. Az esetek többségében ez nylon- vagy papírzsákolást jelent. A Briklis csomagológépei között minden felhasználó megtalálhatja a számára ideális szintet. Minden gép forgó tengelyes, melyre 6 db bármilyen alapanyagú zsákot lehet felrakni. A vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek kifejlesztettek egy mechanikus zsákolót, melyre szintén 6 db zsák rakható fel. Forgó csúszka irányítja a briketteknek az egyes zsákokba juttatását és működéséhez nem szükséges villamos energia.

 

Ha nem brikettálással történik a keletkezett apríték, fűrészpor, forgács feldolgozása, akkor további lehetőséget jelent a direkt tüzelés. Ez alapvetően zárt rendszerben történik a lengyel Hamech berendezéseiben, melyek különféle építési nagyságban állnak rendelkezésre. A berendezések fő elemei az AZSD automatikus működtetésű aprított "fahulladék" égető rendszerek. Megfelelő teljesítményű kazánnal összeépítve ezek a fűtésrendszerek kiválóan alkalmazhatók lakóházak, épületek, ipari csarnokok, szárítók, mezőgazdasági épületek stb. fűtésére. Az AZSD faforgácségető rendszerek 100 kW, 180 kW, 250 kW, 500 kW és 1 MW teljesítményű kivitelben kerülnek forgalomba.


100 kW-os előégető

Minden építési nagysághoz hozzárendelt méretű, 0,5-1,5-2,3-4,0 m3 tárolókapacitású konténersiló tartozik, automatikus bolygató-kihordó csigarendszerrel.

 

Komplett automatikus fűtési rendszer alakítható ki az AZSD előtéttüzelő kazán és a KWH melegvíztermelő kazánegység összekapcsolásával.

 

Az Untha, Briklis és Hamech berendezések tradicionális magyarországi forgalmazója a Csiba Kft.

 

A gépekről további információkat kaphat a www.csiba.hu honlapon vagy keressen minket személyesen Kőszegen.

(x) CSIBA Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.