FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-07-15

Tehetséggondozás a Kaesz Gyula Faipari Szakképzőben

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett pályázati kiírásra benyújtott Térbeli-vizuális kompetenciák fejlesztése a Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskolában és Szakiskolában című pályázat támogatásban részesült.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Komjáthy István

A projekt során 60 órás tanórán kívüli, hagyományos tananyagon túlmutató, elsősorban térbeli és vizuális kompetenciák fejlesztése valósult meg kiemelten tehetséges tanulók (5 fő) részére. A program felelőse Vladár Zoltán szakoktató volt, de több kolléga is segítette a sikeres pályázat megvalósulását.

A program célcsoportja a kiemelten tehetséges asztalos tanulók. A program során a tanulók térbeli-vizuális tehetségterületének és digitális kompetenciájának fejlesztése valósult meg. A megszerzett ismeretek és gyakorlat alapján képesek lettek arra, hogy magas minőségű, kreatív, egyedi, "design" munkát tervezzenek meg és készítsenek el. A kooperatív együttműködésre építő tehetséggondozás révén a résztvevő tanulók a szakmai ismeretek mellett a projektmunkában, a munkamegosztásban is tapasztalatokat, jártasságot szereztek.

A projekt eredménye, terméke, egy térben egyedülálló designnal rendelkező kreatív tervezésű faipari bútortermék (pulpitus), mely használható, gyakorlatias, nem nélkülözi a forma és tárgykultúrát.

A tanulók az egyéni és közös ötleteléstől a kész produktum megvalósulásig végigkísérték a termék elkészültét, így a gondolattól a termékig minden munkafolyamatot megismerhettek, nemcsak az egyéni munkavégzés, hanem a munkamegosztás szintjén is, a szakiskolai képzésen túlmutató foglalkozások segítségével.

A program során a tanulók 2 napos tanulmányúton vettek részt Sopronban a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karán. A tanulók itt betekintést nyertek az egyetem magas színvonalú képzéseibe, a formatervezés, bútortervezés, terméktervezés világába. Emellett bepillanthattak a legkorszerűbb anyagvizsgálati laboratóriumba, a 3D nyomtatás, a lézeres vágás és a gravírozás technológiájába, amely nagy hatással volt a projektben résztvevő tanulókra, és motiváló volt számukra, hogy részt vehettek az egyetemi órákon és maguk is létrehozhattak egyszerűbb használati tárgyakat a fenti technológiák segítségével.

A Soproni tanulmányút túlmutatott a szakiskolai képzés keretein, a legmodernebb tervezési és gyártási technológiát ismerhették meg. A diákok számára már maga a tanulmányút meghozta azt az eredményt, hogy megfontolandó számukra az iskola befejeztével, hogy tanulmányaikat Sopronban folytatják.

 

Forrás: robinwood

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.