FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-08-31

Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

Új áruházat nyit Budapest IV. kerületében a Praktiker. Sajtóinformációk szerint a barkácsmulti egy, korábban Baumaxként működő, több mint 13 ezer négyzetméteres épületet szemelt ki magának a Váci úton.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Pénzcentrum információi szerint hamarosan gigaáruházat nyit a fővárosban a Praktiker. Egyelőre annyi biztos, hogy az "újonnan nyíló budapesti (IV. kerületi) áruházba" már keresik az új termékregisztrációs-, eladó-, pénztáros-, és logisztikai munkatársakat; a Pénzcentrum megkeresésére viszont szűkszavúan csak annyit árultak el:

 

A Praktiker valóban új üzletet nyit Budapesten, de a részletekről később ad tájékoztatást.

 

Hol lesz az új áruház?

Habár részleteket nem tudtunk meg a barkácsmultitól, viszont megkeresésünkben feltett konkrét kérdéseinket nem is cáfolták. Iparági forrásaink ugyanis arról számoltak be, hogy a Praktiker, egy korábban Baumaxként működő épületet szemelt ki magának a Váci úton. Konkrétan ezt:

Nos, ha valóban igaznak bizonyulnak a piaci pletykák, akkor ez azt jelenti, hogy a majd 26 ezer négyzetméteres területen fekvő, összesen 13157 négyzetméteres ingatlan adhat majd helyt az ország egyik legnagyobb barkácsáruházának, de mindenképp az ország legnagyobb Praktikerjének.

A Baumax korábban 12 ezer négyzetméteren, nagyjából 70 munkatárssal várta a vásárlókat.

Informátoraink egyébként arról számoltak be, hogy a "B" kategóriás épület meglehetősen jó állapotban van - a Baumax nem "lakta le" a bérleményt -, így az újranyitás költsége sem lesz majd egetverő.

 

Egy új barkácsáruház megnyitásának az egyik leggazdaságosabb módja egy korábban is barkácsáruházként működő, ám bedőlt és/vagy eladó/kiadó sorba került ingatlan átalakítása - mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info szakértője.

 

Miért pont itt?

Az persze kérdéseket vet fel, hogy a Praktiker menedzsmentjének expanziós fókuszába újra a nagyáruházak kerültek; hiszen a korábbi vezetés még az apróbb méretű, helyi igényekre fókuszáló boltok mellett tette le a voksát. Ugyanakkor látva a piaci - főként építőipari, illetve lakáspiaci - folyamatokat, ez a "pálfordulat" talán nem is annyira meglepő.

A lakáspiac látható élénkülése egyértelműen húzza magával a kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket áruló cégeket, mint például a barkács- és bútoráruházak. Nem is csoda, hogy egy korábban a piacról való kivonulással hírbe hozott cég ma éppen bővül a hazai piacon - tette hozzá Ditróy Gergely.

 

Ahogy egyébként az sem meglepetés, hogy a jelenleg 19 áruházat számláló lánc a legújabb egységét ismét Budapesten nyitja majd meg (a fővárosban jelenleg 4 Praktiker van). A KSH legfrissebb kiskereskedelmi mutatói szerint ugyanis a főváros előnye egyértelmű. Habár a kiskereskedelmi dinamika nagyon hasonló az ország összes régiójában - és szétszakadásról sem beszélhetünk -, Közép-Magyarország kiskereskedelmének növekedési üteme jóval szembetűnőbb, aminek fő motorja természetesen Budapest.

 

A IV. kerületre pedig vélhetően azért esett a Praktiker választása, hiszen ez fővárosi lefedettségüket illetően fehér foltnak számított - innen a legközelebbi nagyáruházaik a Bécsi úton, valamint az M3-as bevezetőjénél találhatók. A korábbi Baumax vásárlóközönsége pedig szintén sokat nyomhatott a latba.

 

A lehetséges kínáklat kapcsán érdemes lehet megjegyezni, hogy az egykori Baumax kerti részlege kifejezetten erőteljes szortimenttel dolgozott. Így van rá esély, hogy épít majd erre az adottságra, illetve kialakult vásárlórétegre a Praktiker is.

 

Forrás: Pénzcentrum

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.