FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2016-09-16

Beköltöztek az állami erdőgazdaságok Budapest szívébe

Több mint ötszáz regisztrált általános iskolást megmozgató interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét 2016. szeptember 9-én az ERDŐVARÁZS elnevezésű rendezvénysorozat a budapesti Szabadság téren.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


 

Első alkalommal mutatkoztak be szeptember 9-10. között az Erdővarázs interaktív családi napon az állami erdőgazdaságok a Szabadság téren.

Az Erdővarázs égisze alatt az erdészetek színes programkínálata a gyermekek mellett a felnőtteket is játékos ismeret elsajátítására invitálta.

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitójában elmondta: "A rendezvény fontos küldetése, hogy a hazai erdő- és vadgazdálkodás eredményei, a közjót szolgáló fejlesztések és beruházások minél több emberhez eljussanak." A szombat délutánig tartó családi napon bemutatkozik a 22 állami erdőgazdaság. Az ingyenes rendezvény érdekes állatbemutatókkal, látványos foglalkozásokkal, gyermekkoncertekkel és sok élménnyel várja az érdeklődőket. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdészek különleges munkája, az erdei vasutak, és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megelevenednek az állami erdőgazdaságokat bemutató családi rendezvényen.


Fotók: Pelsőczy Csaba/FM

Fazekas Sándor elmondta, hogy az erdészek elődeik munkájára alapozva a jelenkor és a jövő kihívásaival szembenézve védik erdei értékeinket és munkálkodnak az elkövetkező generációk javára. Az ERDŐVARÁZS jó alkalmat ad a családoknak, az iskoláknak, és az itt jelen lévő, ide érkező gyerekeknek is arra, hogy átérezzék, milyen felelősséggel jár az erdők oltalmazása, védelme és fejlesztése.

 

Az állami erdők Magyarország természeti értékeinek jelentős részét adják, az ország területének mintegy 10%-át borítják. Természetközeliség és fenntarthatóság, egészséges kikapcsolódás és erdei turizmus, hosszú távú gondolkodás és a jövő nemzedékek érdekeinek szolgálata - ezek a közjót szolgáló értékek határozzák meg az állami erdőgazdaságok mindennapi munkáját. Ezzel a gondolkodásmóddal 2016. szeptember 9-10. között a budapesti Szabadság téren a gyakorlatban is találkozhatnak mindazok, akik kilátogatnak az ERDŐVARÁZS című ingyenes kétnapos családi rendezvény programjaira, ahol bemutatkoznak a nemzeti kincsnek számító erdők.

A látogatók megismerhették - többek között - a fenntartható állami erdőgazdálkodást, a bakancsos, a kerékpáros, a vízi és a lovas turizmust kiszolgáló erdészeti közjóléti létesítményeket, turisztikai központokat, kirándulási lehetőségeket, továbbá az erdei vasutak és erdészeti erdei iskolák mindennapjait, az egész erdei életközösséget védelmező erdészek munkáját, az erdők tápláló kincseit, valamint a munkát adó állami erdőgazdaságok értékteremtő szerepét.

Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatták be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság biztosít az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló foglalkozásokat és bemutatókat egy-egy fontos erdészeti tevékenységi terület megismeréséhez. 

 

A rendezvény ideje alatt ingyenes kerékpáros erdei akadálypálya, ugrálóvár, népi játszótér, kerti vasút, erdei étel- és italkóstoló várta az érdeklődőket. Mindkét napon ismert együttesek és előadóművészek fellépései, valamint a Budakeszi Vadaspark állatbemutatói színesítik a programot. A színpadon a Kaláka, a Kiskalász zenekar, a Kaposvári Roxínház, Berecz András mesemondó és Orosz Zoltán harmonikaművész fellépései varázsolnak vidám hangulatot.

 

Az erdészek hivatásával nemcsak a Szabadság téren ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem az Erdők Hete rendezvénysorozaton is, 2016. október 3. és 9. között. Az Országos Erdészeti Egyesület által 20 éve útjára indított programsorozat országszerte 50 helyszínen 150 érdekes eseményt kínál, középpontba helyezve az erdőgazdaságok turisztikai, közjóléti szolgáltatásainak bemutatását.

 

Forrás: FM Sajtóiroda

Kapcsolódó:

 

bejarhatomagyarorszag.hu a Bakonyerdő képeivel és szövege alapján.

kanizsatv.hu a zalai erdők varázsáról írt, fényképesett és filmezett.

FM FB oldalán a program

19 fotó az FM honlapján az Erdővarázyról

Erdészeti Lapok képgaléria az Erdővarázsról (59 kép)

bakonyerdo.hu beszámolója.

Gyulaj Zrt. képtára az eseményről.

Az Erdővarázs esemény FB oldla.

KAEG Zrt Erdővarázs FB albuma.

autizmuslive.blog.hu hosszú-hosszú bejegyzése az Erdővarázsról. Talán a legrészletesebb beszámoló, s az sem közömbös, hogy milyen szemszögből. S ide csatlakozik Tunyogi Dóra albuma is sok-sok képpel.

Egererdő fotók FB-on.

Északerdő beszámoló az Erdővarázsról és 9 fotó a FB-on.

Nyírerdő Zrt az Erdővarázson.

KEFAG beszámolója és 202 képpel az albuma.

NEFAG albuma 20 képpel.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.