FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-27

Az Európai Parketta Szövetség jelentése 2016-ról

Az első becslések szerint 2016-ban 2%-kal nőtt a parketta fogyasztás Európában a 2015. évi 0,5%-os bővülés után. A FEP 2017. júniusában Magyarországon, Budapesten tartja közgyűlését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az Európai Parketta Szövetség (FEP European Federation of the Parquet Industry) első becslései szerint a 2015. évi 0,5%-os emelkedés után az éppen elmúlt 2016-ban az európai parketta ipar számára a fogyasztás további 2%-kal nőtt. Ez a tagországoktól, cégeket képviselő személyektől a hannoveri DOMOTEX-en tartott elnökségi ülésen kapott információra alapozott előrejelzés az európai parketta eladás javulását tükrözi. Ez egyelőre prognózisnak tekinthető és változhat még, a végleges adat majd júniusban jelenik meg a FEP közgyűlésén, mely Budapesten, Magyarországon lesz.

Szokásosan országonként eltérő az eredmény, ezen belül Finnország kivételével mindenhol növekedés volt. A bővülés Svédországban, Csehországban, Hollandiában és Belgiumban volt a legnagyobb, e csoportot követte Franciaország és Lengyelország. Dél-Európát illetően Spanyolországban, ahol még mindig a visszatérés tart az alacsony fogyasztási szintről, kedvező gazdasági környezettel lehet számolni, miközben Olaszország lehetséges politikai és gazdasági krízis veszélye elé néz. Ausztria és Németország, mint a két legnagyobb európai piac is jól fejlődik. Magyarország fogyasztása is javul, de kisebb mértékben, Svájc parketta piaca pedig stabil (változatlan) marad.

Ezen pozitív és bátorító trendek mellett a parketta ipar vezetői továbbra is hangsúlyozzák a tölgy, mint elsődleges alapanyag egyre szűkösebb rendelkezésre állását. Ugyanakkor mérsékelt keresleti növekedés figyelhető meg bükkből és más fafajokból, ami szintén reményt keltő. A parketta ipar képviselői ráirányítják a figyelmet a világ egészében, ezen belül Európában és az USA-ban tapasztalható politikai bizonytalanságra is, aminek szintén hatása lehet az európai parketta szektorra.

Az alternatív padlóburkolók, különösen a fa rajzolatot mutatók kemény versenye ellenére a FEP elnökség abban bízik, hogy a végfelhasználók egyre jobban meggyőződnek az európai valódi fa parketta termékek előnyeiről, minőségéről, tartamossági szempontjáról és arról a tényről, hogy a valódi fa padlóburkolók beviszik a természetet az otthonaikba, ezzel hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

 

Közgyűlés 2017.

Amint elhangzott Thunban (Svájc) a tavalyi éves ülésen, a FEP 61. Közgyűlése és 42. Parketta Kongresszusa 2016. június 15-16-án a vibráló városban Budapesten, Magyarországon lesz. A magyarországi tagvállalatok és a FEP örömmel tekint az összes tag, nemzetközi vendégek, sajtó képviselői és kollégák fogadása elé az európai parketta ipar ezen nagyszerű találkozója alkalmából.

Forrás: FEP

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.