|
|||||||||
FATÁJ archívum:
FATÁJ-online
|
2017-09-08
Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke
A főzőverseny sajátossága, hogy "zsákbamacska" jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytál ételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A 'szabadon választott' vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az un. "Gasztordizájn Különdíjjal", ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat kialakuljon a feltálalt ételek köré, mindezt a verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a "Gyulaj Hütte" tagjai vehették át. Forrás: Gyulaj Zrt.
|
| |||||||
|