FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-10-17

Turistaházat épített az Egererdő a Pazsagban

A Bejárható Magyarország elnevezésű kormányzati programmal összhangban a százhatvanadik erdei szálláshelyet adta át rendeltetésének a Bükkben szombaton Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az Egererdő Erdészeti Zrt. önerős beruházásában, 190 millió forint összköltséggel megvalósított létesítmény jellegzetessége, hogy egy erdőtömb belsejében, térerőmentes területen fekszik. A ház vízellátását forrás biztosítja, áramot saját áramfejlesztővel nyernek. A kulcsosház hat szobájában egy időben huszonkét vendég szállhat meg.

 

 

A miniszter avatóbeszédében azt mondta, az erdei szálláshelyek egyre növekvő száma egyúttal azt is jelenti, hogy a kulcsosházak lassan hálózatba szerveződnek, s ez a lehetővé teszi szinte az egész ország bejárását. Szavai szerint jeles nap a magyar turizmus életében a pazsagi turistaház átadása. "A magyar erdő érték és kincs, amelyet nem csak őrizni kell, de meg is mutatni a magyar embereknek. Meg kell ismerni az erdőt! Ehhez szükségesek a pazsagihoz hasonló erdei szálláshelyek" jelentette ki Fazekas Sándor.

 

 

Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a cég 72 ezer hektár állami vagyon kezeléséért felelős. Törvényi kötelezettségük nemcsak a gazdálkodás és a védelem, hanem a közjóléti tevékenység is. Ezek sorában a cégvezető említette a túraútvonalak, arborétumok létesítését és fenntartását, nyílt napok szervezését, kisvasutak üzemeltetését, szálláshelyek felújítását és újak teremtését. A Galya Centrumot és a tornyot, mint legnagyobb létesítményüket az Egererdő zászlóshajójaként külön is megemlítette a cégvezető. " Az erdőgazdálkodó közjóléti feladatainak is maradéktalanul eleget tesz a társaságunk" foglmazott a vezérigazgató, aki közölte: a létesítmény átadásával a 2010-ben indult, 1,6 milliárd forintos közjóléti program zárásához értek. Ez nem végállomás, a középtávú terveikben újabb, 1,8 milliárd forintos program szerepel.

 

 

Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere arról beszélt, hogy a turistaház a településük külterületén található, s így a falujuk nyilvánvalóan gazdagodott. Megemlítette: a kormányzatnak köszönhetően hamarosan megépül a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút, s a Bükk déli irányból ennek köszönhetően falujukon keresztül jól megközelíthető lesz.

 

Forrás: heol.hu, kormany.hu

Kiegészítés:

 

 

A pazsagi ház csak 2018. tavaszától lesz foglalható, a várhatóan addig tartó használatba vételi eljárás és próbaüzem miatt.

 

A geocaching.hu még 2005. nyári adatokkal mutatja be a kulcsosházat, így a felújítás után érdemes lesz frissíteni az ott találhatóakat a 2017. évi állapotnak megfelelően. A turistaház helyét ugyanakkor 3 különböző térképen is megadják: TuHu - OSM - GMaps

 

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.