FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-09-26

Rezét gőzös és a gemenci kisvasút

Egyedülálló mesekönyv jelent meg Rezét gőzösről, dízelmozdony barátairól és az ártéri erdő élővilágáról.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Örömmel és játszva ismerhetik meg a Gemenci erdő különleges és egyedi élővilágát azok a gyermekek, akik találkoznak a "Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyvvel. 2018. szeptember 15-én a Gemenci Erdei Vasút Napján, a pörbölyi Ökoturisztikai Központban megtartott országos könyvbemutatón jelent meg a nyilvánosság előtt a "Kispöfögők" mesekönyv-sorozat második kötete. A kemény kötéses, cérnafűzött, minden oldalán színes illusztrációval ellátott kiadvány a szórakoztatás mellett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, sőt még történelméről is játékos formában nyújt érdekes információkat a 4-8 éves korosztály számára. Az egyik történetből pedig a Mikulás titka is kiderül.

 

Rezét és a többiek

A "Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyv főszereplői Rezét, a gőzös és dízelmozdony barátai, akik a valóságban is a Gemenci Állami Erdei Vasúton teljesítenek szolgálatot. A Duna mellék- és holtágai által kialakított varázslatos tájban tucatnyi állat- és növényfaj kedvesen megrajzolt, szerethető képviselői keverednek érdekes kalandokba a mozdonyokkal. Mindeközben Pörbölytől Keselyűsig, Nyárilegelőn és Lassin keresztül Malomtelelőn át egészen Gemenc-Dunapartig a kisvasút megállóhelyei és állomásai fontos helyszínei a történeteknek. A második mese pedig december 5-ének éjszakáján játszódik, amikor a világot bejáró, és csak a gemenci rengetegben megpihenő Mikulás titka is kiderül. A kötetet az előzékoldalakon a gyermekek számára is jól érthető, látványos nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató "minilexikon" is kiegészíti.  A könyv a Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült.

A sorozat szellemisége

A "Kispöfögők" mesekönyv-sorozat az erdei vasutak különleges világán keresztül jeleníti meg Magyarország sokszor rejtett, kevésbé ismert csodáit. A sorozat tudatosan vállalja fel a természeti szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai természeti, turisztikai, kulturális értékek bemutatását. Az író és az illusztrátor által megalkotott kötetek kiváló forrásai az élménypedagógiának. A mesekönyvek holisztikus szemléletével, a műveltségterületeket párhuzamos koncentráció útján lehetővé tevő feldolgozásával a kooperatív tanítás-tanulást, vagy éppen a projektmódszert is támogatni tudja.

 

Útikalauz gyermekeknek

A sorozat kötetei egyben egy-egy régió gyermek-útikönyveiként is használhatók, amelyek könnyen megbújhatnak a kicsik hátizsákjaiban. Magyarország csodálatos tájai, természeti értékei vagy éppen épített öröksége - a szerethető kisvasúti világon keresztül - felkelthetik a kisgyermekek érdeklődését, akik így jelentősen befolyásolhatják a család kirándulási, üdülési célpontjait. A kiadó azt reméli, hogy mindez támogathatja hazánk jobb megismerését.

Kiterjesztett meseélmény

A kiadó fontosnak tartja, hogy a gyermekek újra és újra át tudják élni a mesekönyv történeteit, sőt annak örülne, ha továbbgondolnák a meséket. Az igazán különleges meseélményt a kicsik természetesen a kisvasutak helyszínein élhetik át leginkább, a valóságban is találkozva a mese szereplőivel, fontos részleteivel. Ezért a kiadó arra buzdítja a szülőket, pedagógusokat, hogy adjanak lehetőséget a gyermekeknek a helyszínen átélni, továbbgondolni a meséket. A kiterjesztett meseélmény megtapasztalásához komplett és fontos segítség lehet a www.kispofogok.hu weboldalon az 'Érdekességek' menüpont alatt található sok-sok további információ, amellyel kibővíthetők, újjávarázsolhatók, továbbgondolhatók az alapmesék. Az itt található kiegészítő ismertetőkből a felnőttek akár előre is felkészülhetnek, hogy az utazás során újabb és újabb különlegességeket mesélhessenek, illetve megválaszolhassák a sok-sok felmerülő gyermeki kérdést.

 

A szerzők

Az olvasmányos, izgalmas, nyelvhasználatában nem mindent leegyszerűsítő, mégis a korosztály számára jól befogadható történeteket tartalmazó mesekönyvek írója Csohány Domitilla. Az egyedi és nagyon szerethető karaktereket, valamint a csodálatos színharmóniában pompázó képeket Győri Zsolt alkotta meg. A kiadvány illusztrátora álmodta meg a tipográfiát és a könyv arculatát is.

 

Terjedelem: 48 oldal

Méret: 21,5x15 cm

Kötés: keménytáblás

 

A FAGOSZ szakkönyvesboltjában rendelhető bruttó 2200 Ft listaáron!

 

Megrendelem a fenti könyvet

Kapcsolódó FATÁJ írás:
Miki és a lillafüredi kisvasút - új kiadvány gyermekeknek (2018-05-10)

A könyv bemutatója:

 

 

FAGOSZ

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.