FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-17

Kitüntetések március 15. alkalmából - Agrárminisztérium

A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az Agrárminisztérium Kossuth téri épületének felújítása miatt a ministérium átköltözött a Apáczai Csere János u. 9. épületbe, ahol az ünnepség megtartására bizonyára nincs alkalmas terem, ezért az esemény most a Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeum nagytermében volt.

 

 

 

A miniszter kiemelte: a nemzetek életében olyan fogalmaknak van értelme, mint bátorság, merészség, ideákhoz való ragaszkodás, mi ezért ragaszkodunk a nemzetek Európájához. Tanultunk 1848 valódi jelentőségéből, nemzeti identitásunkat továbbra is meg kell őriznünk, ez pedig csak az értékőrző nemzetállamok Európájában lehetséges - hangsúlyozta a tárcavezető.

 

 

Nagy István arról is beszélt, hogy mi magyarok, ahogy 1848-ban, úgy ma is szép szóval állunk ki függetlenségükért és kérjük a Birodalmat, hogy változtasson, mert veszélyben van a biztonságunk, a szabadságunk, a keresztény kultúránk. A tárcavezető aláhúzta, eljött a mi 48-unk, és szükség lesz mindenkire Magyarország és Európa védelmében, ugyanis a tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete a májusi európai parlamenti választás lesz.

A miniszter a megemlékezésen túl örömteli kötelességnek nevezte, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal járultak hozzá nemzetünk gyarapodásához és a magyar agrárium megerősödéséhez.

 

A kitüntetettek közül az erdészeti és vadászati szakemberek az alábbiak.

 


 

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, alkalmából Köztársasági Elnök Úr által adományozott, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott.

 

Dr. Jung László György, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója kitüntetésben részesült a fenntartható erdő- és vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes munkájáért, a megújuló energiaforrásként hasznosítható erdei biomassza felhasználásában elért kutatási eredményeiért.

Az erdőgazdaság vezetése mellett több szakmai egyesület tagja és vezető tisztségviselője. Többek között az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi csoportjának elnöke és a FAGOSZ (Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség) elnöke. A hazai faipar és fagazdaság területén széleskörű ismertségre tett szert és átfogó ismeretekkel rendelkezik az iparágat illetően. Tapasztalatait izgalmas előadásaival szívesen megosztja a fiatalsággal.

 

 

Schumacher István, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, a Zirci Erdészet volt igazgatója kitüntetésben részesült négy évtizedes erdészeti, erdőmérnöki pályafutása során végzett magas színvonalú szakmai és eredményes vezetői munkájáért.

 

 


 

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott.

 

Papp Gyula, az Északerdő Zrt. erdészeti vezérigazgató-helyettese, kitüntetésben részesült a sikeres erdőfelújítás mellett a természeti károk utáni helyreállításra is nagy hangsúlyt fektető, eredményes vezetői munkájáért.

 

 

Dr. Sárvári János, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének volt ügyvezető elnöke, az Országos Erdészeti Egyesület Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtárának könyvtárőre, kitüntetésben részesült a hazai magánerdő-gazdálkodás fejlesztése érdekében végzett munkájáért, a Vidékfejlesztési Programban folytatott magas színvonalú tevékenységéért.

 

 

Tompa Miklós Károly, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdészeti igazgatója, kitüntetésben részesült a Vas megyei állami erdőgazdálkodás kiegyensúlyozott gazdasági működtetését szolgáló kiemelkedő munkájáért.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott.

 

Sóvári Lajos az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült az erdőgazdálkodásban, az erdő- és vadállomány fejlődése érdekében végzett elkötelezett tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 

Várfalvi József, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott erdőművelési osztályvezető helyettese, kitüntetésben részesült négy évtizede az erdőgazdálkodásban végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Ezüst Fokozata kitüntetést kapott.

 

Bődi Ferencné, a KASZÓ Zrt. nyugalmazott fahasználati osztályvezetője, kitüntetésben részesült az öt évtizedes elhivatott erdőgazdálkodási tevékenységéért, igazságügyi szakértői munkájáért.

 

 

Füst Miklós, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a Sásdi Erdészet Bakócai kerületében végzett kiváló erdészeti tevékenységéért, vezetői, közéleti munkájáért.

 

 

Lehoczky János, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sajóvölgyi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőművelési műszaki vezetője, kitüntetésben részesült négy évtizede az erdőgazdálkodásban végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 

Stubán Árpád, a Bakonyi Erdészeti és Faipari Rt. nyugalmazott szakfelügyelője, kitüntetésben részesült több évtizede a Balaton-felvidéki és Bakonyi erdőkért végzett kiváló tevékenységéért, hatósági munkájáért.

 

 

Szekeres György, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott gazdasági vezérigazgató-helyettese, kitüntetésben részesült öt évtizede az erdészet szolgálatában végzett kiváló vezetői munkájáért, sikeres közéleti szerepvállalásáért.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Bronz Fokozata kitüntetés

 

Dr. Marosi György, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott tudományos főmunkatársa,  kitüntetésben részesült három és fél évtizede az erdészeti ökonómia és szervezés-kutatási szakterületen végzett kimagasló tudományos tevékenységéért,  társadalmi és közéleti szerepvállalásáért,- elismerését később veszi át.

 

Miszlang Lajos, a Baranya Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott hatósági igazgatóhelyettese, kitüntetésben részesült több évtizede a gazdálkodói, erdőfelügyelői és hatósági területen végzett kiváló tevékenységéért, vezetői munkájáért, életútja elismeréseként.

 

 

Tóth László nyugalmazott erdőmérnök, az EGERERDŐ Zrt. erdészetvezetője, kitüntetésben részesült a Parádfürdői Erdészetnél végzett kiváló erdőgazdálkodási tevékenységéért, vezetői  munkájáért.

 

 

Turóczy Ferenc, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője, kitüntetésben részesült a Bátaszéki Erdészet fahasználati tevékenységében végzett kiváló vezetői munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért.

 

 

Wagner Józsefné, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott számviteli vezetője, kitüntetésben részesült két és fél évtizede az állami erdők szolgálatában végzett elhivatott gazdasági tevékenységéért.

 

 


 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.

 

Fagyas Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály vadászati szakügyintézője, kitüntetésben részesült két évtizede a vadászati hatósági tevékenységéért, a vadászterületek kijelölésében végzett kiváló munkájáért.

 

 

Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal vadászati és halászati szakügyintézője, kitüntetésben részesült a hatósági és igazgatási ügyek kiváló intézésében végzett elhivatott tevékenységéért.

 

 


 

Végül az összes kitüntetett csoportképe. (Rákattintva nagyítható.)

 

 

Minden kitüntetettnek ezúton gratulál a FATÁJ szerkesztősége.

Forrás: kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós
Dr. Marosi György esetén a felvétel 2014-ből

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.