FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-25

design LAB inkubációs program hírei

Következő állomásához érkezett a MDDÜ által indított, a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzését támogató design LAB inkubációs program, amely a gyártók és a formatervezők közötti sikeres együttműködések előmozdítása mellett, a gyártói háttér erősítésére, valamint az ágazat exportjának ösztönzésére is hatással kíván lenni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A designipar elismert szakembereiből álló zsűri két körben értékelte a beérkezett 43 pályázatot, majd kiválasztotta azokat a párosokat, akik támogatást kapnak pályázati anyagukban bemutatott termékötletük legyártására.

 

A design LAB inkubációs programnak számos designipari szereplőt sikerült mozgósítania: összesen 43 gyártó-tervező pár nyújtotta be jelentkezését az Ügynökség számára, akik közül többen is részt vettek a kooperációk létrejöttét elősegítő Speed Dating online eseményen is. A hazai és nemzetközi szakemberekből álló Bírálóbizottság több körben értékelte a beérkezett termékfejlesztési terveket, amely során megnézték a sorozatgyárthatóság lehetőségét, a költségek és az ütemterv relevanciáját, a design koncepciót, a fenntarthatóság szempontjainak érvényesülését, valamint a vizuális megjelenítést is. Végül a legmagasabb pontszámot elérő hét gyártó-tervező párnak, ítélték oda a termékek megvalósításához szükséges támogatási keretet.

 

Választásuk ennek megfelelően az Árkossy Bútor és Horváth Máté, a Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió Kft. és Leits Miklós, a Rotte Kft. és Kele Sára, a Balaton Bútor Kft. és Planbureau, a Tilia 2002 Bt. és Ulmann István, a Varkoly Fiai Bútoripai Kft. és Horváth Máté, valamint Úri Lux Kereskedelmi és Szolgáltató Kft és a Position Collective kooperációira esett, akik nemcsak kreativitásuk és eredetiségük tekintetében voltak kiemelkedőek, hanem a nívós nemzetközi vásárokon is megállnák a helyüket.

A győztes pályázatokról többek között elmondható, hogy kiválóan ötvözik a funkcionalitást az esztétikával, de akad olyan ötlet is a sorban, amely sokrétű anyaghasználattal nyűgözte le a Bírálóbizottság tagjait. A fenntarthatóságra való törekvés szintén megjelenik a projektekben, amely plusz pontot jelentett az elbírálásnál.

 

A kiválasztott gyártó-tervező kooperációk bútorok és lámpák és egyéb bútoripari termékeket valósítanak majd meg az elkövetkezendő hónapokban, melyet gyárlátogatások során kísér figyelemmel és iparági szakemberekkel ellenőriz lépésről-lépésre az MDDÜ.

 

A következő gyártó-tervező csapatok kerültek kiválasztásra:
 

Forrás: MDDÜ

 


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.