FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-01

Az IKEA magyarországi forgalma 8,5 százalékkal nőtt

A koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére az IKEA magyarországi árbevétele 8,5 százalékkal, 98 milliárd forintra nőtt a vállalat 2019. szeptember 1-jétől 2020. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest - mondta az IKEA regionális kereskedelmi vezetője.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Mounia El Hilali kiemelte, hogy a járvány érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban, az online vásárlások erősödése miatt a vállalat magyarországi e-kereskedelmének forgalma az előző évhez képest megduplázódott.

Mint mondta, ez a növekedés erős nyomást is jelentett az üzletmenetben, ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy több munkavállalót foglalkoztassanak Magyarországon. A 2020-as pénzügyi évben 13 százalékkal nőtt a vállalat dolgozóinak száma (+181 fő), a pénzügyi év végén 1557 munkavállalót alkalmaztak.

 

A következő három évben az IKEA csaknem 21 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon, ennek keretében egyebek mellett fejlesztik az online megrendelések feldolgozását optimalizáló logisztikai és megrendelés-teljesítési műveleteket, illetve három újabb átvételi pontot alakítanak ki az ország középső, délnyugati és keleti részen - mondta a sajtótájékoztatón Federica Barberis, az IKEA regionális értékesítési vezetője.

A tavalyi pénzügyi évet értékelve Mounia El Hilali kifejtette: a vásárlói igények jobb kiszolgálására koncentrálva három új átvételi pontot nyitottak meg Magyarországon; a győri, a veszprémi és a hajdúdorogi helyszínek lehetővé teszik, hogy a vevők otthonukhoz közelebb vehessék át a megrendelt termékeket.

Az új szolgálatások közül kiemelte az otthonról igénybe vehető távtervezési lehetőséget, illetve a "kattints és vedd át" megoldást, a regionális kereskedelmi vezető szerint mindkettő népszerűvé vált a magyar vásárlók körében.

 

Federica Barberis a tervezett beruházásokról elmondta: jelentős fejlesztés várható a logisztikai központként is szolgáló soroksári IKEA áruházban, amely az átalakítás után a vállalat nemzetközi kísérleti projektje lesz.

A vásárlók egyre inkább érdeklődnek a fenntartható megoldások és termékek iránt, emellett a koronavírus okozta helyzet módosította a pénzköltési szokásokat is; az IKEA tapasztalatai szerint folyamatosan nő az igény a bútorok életének meghosszabbítására - ismertette Eva Mala Beluska regionális üzletfejlesztési és -szervezési vezető.

Mint mondta, fenntarthatósági pont néven olyan helyszíneket alakítanak ki áruházaikban, ahol az újrahasznosítás és a másodkézből származó, kedvező áron kínált bútorok korábbinál szélesebb választékát kínálják. Emellett eszközöket és pótalkatrészeket biztosítanak a vásárlóknak, valamint megosztják velük azokat az ismereteket és ötleteket, amelyek segítségével bútoraik életciklusát még hosszabbá tehetik. A fenntarthatósági pontok 2021-ben nyílnak meg a magyarországi áruházakban.

 

További adatok:

- Az előző pénzügyi évhez képest 2020-ban az online értékesítésünk megduplázódott, a teljes értékesítés mintegy 13,6%-át tette ki. A legnagyobb érdeklődést a márciusi és a májusi hónapokban tapasztaltuk, és az újranyitást követően is folyamatosan fennmaradt a kereslet.

- Magyarországon átlagosan napi 67 új konyhát és 101 új kanapét értékesítettünk.

- Közel 6,2 millió látogatót és mintegy 3,5 millió vásárlót fogadtak magyarországi áruházaink.

- Az áruházi vásárlások átlagértéke 22 269 Ft volt.

- Az online vásárlások átlagértéke 57 078 Ft volt.

- IKEA Family klubtagjaink száma 997 ezerre nőtt.

- Közel 3,4 millióan vásároltak IKEA Éttermeinkben, Bisztróinkban és a Svéd Finomságok Boltjaiban.

- Az IKEA FOOD kínálatában a legkeresettebb termék a hot-dog volt, amelyből megközelítőleg 1,8 millió adagot adtunk el. Az élelmiszertermékek második számú favoritjából, a húsgolyóból pedig kb. 830 000 adag fogyott.

- A nyár folyamán felvettük kínálatunkba a húsmentes golyókat. Az a célkitűzésünk, hogy 2025-re a főételeink 50%-a zöldségalapú lesz, a kínálatunk 80%-a pedig nem fog tartalmazni vörös húst.

Forrás: MTI

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.