FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-23

Népszerű a Hubertus Erdei Iskola nyereményjátéka

Még tavaly novemberben indította útjára a Hubertus Erdészeti Erdei Iskola a nyereményjátékát az ajkai és a környékbeli iskolák, diákok számára, hiszen a vírushelyzetben a gyerekek az erdei iskolai foglalkozásokon sem vehetnek részt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Holott az őszi időszak után a téli erdő is bőven tartogat látni- és tanulnivalót, ezért a nyereményjáték szervezői, összeállítói olyan kérdéseket tettek fel, melyek az évszakokhoz kötődőek, és az éppen az aktuális információkra, ismeretekre vonatkoznak.

 

Így az első kérdéskör még az ősz jegyében készült, többek között a gombákkal foglalkozott, illetve arra vonatkozott, hogyan készülnek az állatok a télre, köztük kiemelten a madarak, és vajon mit csinál az erdész ebben az időszakban. A négy hétig tartó első nyereményjátékra 201 választ érkezett, melyből 141-en bizonyultak helyes megfejtőnek, akik között a Verga Zrt. ajándékcsomagjait, 3 családi belépőt a diorámára, és 3 családi túravezetést sorsoltak ki. "Amikor elindítottuk ezt a nyereményjátékot, mi sem gondoltuk, hogy egy csapásra ilyen népszerű lesz"- mondta Huiber György, az iskola vezetője.

 

"Az első feladatok megfejtői között nagyon sok volt az ajkai diák, így a szerencse is jobbára nekik kedvezett, szinte valamennyi díjat ajkai tanuló kapta, csak egy volt közöttük balatonfüredi beküldő. A következő összeállításunkat már osztályoknak hirdettük, és a kreativitásra helyeztük a hangsúlyt, madáretetőt kellett készíteni, képet küldeni egy téli álmot alvó állatról, és egy verset az erdészről. Arra is megkértük a diákokat, hogy tegyenek egy sétát az iskolaudvaron azzal a céllal, hogy meghatározzák az ott található díszfákat, fafajokat. Csak reméltük, hogy ehhez a feladatsorhoz is kedvet kapnak az iskolákban, legnagyobb örömünkre 26 osztály teljesítette a négy hétig tartó kihívást. A sorsolás után az ajkai Csodavár Általános Iskola 3. osztályosai örülhettek, a vírushelyzet után ők egy vezetett túrán vehetnek részt"- avatott be bennünket a további eseményekbe az iskola vezetője.

Ezek után a harmadik fordulón ismét egyénileg lehetett részt venni, január 25-e és február 12-e között a téli erdő szépségei, a csapadékfajták, és a téli erdő veszélyei szerepeltek. A helyes megfejtők közül hárman Dr. Nádai Magda "A madárcseresznyétől a kocsányos tölgyig" című könyvével lettek gazdagabbak. A szervezők a jó megfejtések érdekében maguk által készített kisfilmeket töltöttel fel az erdei iskola közösségi oldalára, és még sok-sok érdekességet is megosztottak a témákkal kapcsolatosan. Aki jól figyelt és végzett egy kis kutatómunkát, könnyedén vehette az akadályokat. Jelenleg a negyedik fordulóban egy díjmentes erdőpedagógiai foglalkozásért zajlik a küzdelem az osztályok között, ehhez segítségként egy kisfilmet is megnézhetnek a tél végi, tavasz eleji népszokásokról, hiedelmekről, népi megfigyelésekről. Egy népszokást ki kell választaniuk, és annak eljátszásáról fotót kell beküldeniük. "A további feladatok titkosak, hiszen március elejéig tart ez a forduló"- mondta nevetve az iskolavezető.

 

Legfőbb céljuk, hogy elősegítsék az ifjúság és a felnőttek erdőbarát, környezettudatos magatartásának kialakulását, fejlődését. Ennek érekében a vírushelyzet után továbbra is bonyolítják majd a szokásos erdőpedagógiai foglalkozásokat, ahol szinte minden erdővel kapcsolatos témát érinteni tudnak, sőt, a csillagászat, a kőzetek világába is el tudják kalauzolni az érdeklődőket. Már nagyon várják, hogy a terepen is vezethessék az osztályokat, a csodálatos adottságokkal rendelkező lenyűgöző erdőben. A nyereményjátékaikkal hamar tudtak reagálni erre a remélhetőleg most már csak átmeneti helyzetre, és be tudták vinni az erdőt az osztálytermekbe, az otthonokba a gyerekek legnagyobb örömére.

 

Arról, hogy milyen örömmel készültek az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a játékokra, itt olvashatnak bővebben.

 

Forrás: delmagyar

 

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.