FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-24

A Bakonyerdő tovább bővíti ökoturisztikai kínálatát

A Bakonyerdő Zrt. az erdő- és vadgazdálkodás mellett kiemelt figyelmet fordít közjóléti feladatai ellátására, és egyre inkább bekapcsolódik az ökoturizmus új folyamataiba.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az erdészet legújabb gyenesdiási fejlesztéseit a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület gyűjtötte csokorba.

A 2012-14 között megnyílt Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében már láthatóak a változások. A legfontosabb újdonság a mintegy 4,6 hektáros területen kialakított Vadaspark lesz, ahol a Magyarországon megtalálható öt nagyvadat mutatják be. Láthatóak lesznek gímszarvasok, őzek, dámvadak, muflonok és vaddisznók, de egy hazai juhfajtákat bemutató rész is helyet kap itt. A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, akár a most épülő vadlesekről és pihenőpadokról. A Festetics Imre Állatparkban változatlanul őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek, egyebek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják a kicsiket és a nagyokat. Mindezeken túl a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek el a fiatal látogatók.

A komplexum magját változatlanul a Természet Háza Látogatóközpont adja, ahol újdonságként VR-szoba nyílik. A virtuális valóság-technika vívmányának köszönhetően egy különleges élményvilágon keresztül a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatják ki a látogatók, míg a "természet ölelésében" elnevezésű programban a Batsányi-kilátó körpanorámáját és a Kis-Balaton világát ismerhetik meg "testközelből".

Változás még, hogy a három objektum egy jeggyel lesz látogatható, melyet a látogatóközpontban lehet megvásárolni.


A Festetics Imre Állatpark egyik lakója, Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Az Állatpark és a Vadaspark (amennyiben a korlátozások engedik) áprilisban a "Nyuszifül Fesztivál" alkalmával nyitja meg kapuit, míg a látogatóközpont június 18-tól várja a látogatókat, mivel átmenetileg helyi iskolások vették birtokba a központot iskolájuk bővítése miatt.

Áprilisi rendezvényüket követően változatos programokat terveznek. Lesznek többek között tematikus családi napok (pl. Méhes-Mézes Nap, Csodaszarvas családi nap, Faludi BBQ Fesztivál), vezetett túrák (Fülemülék éjszakája, Csillag-les túra), de említhetjük a szarvasbőgést vagy dám-barcogást hallgató vezetett programjukat is.

A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb pontja, a Nagymező erdei kirándulóközpont szintén a Bakonyerdő Zrt. kezelésében van. Itt a tavasz folyamán új erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, játszóeszközöket - pl. játékvárat csúszdával és hintával - helyeznek ki, cserélnek vagy újítanak fel.

A Festetics-kilátót - melynek felújítása márciusban, az időjárás függvényében indul - várhatóan tavasz végén vehetik birtokba a kirándulók.

A Nagymezőről induló és Vonyarcvashegyre becsatlakozó Festetics-túraútvonal elkészülte szintén nyárra várható, az útvonalon menedékház is épül.

A Bakonyerdő Zrt. fejlesztései révén bővülő, megújuló kínálat tökéletesen illeszkedik Gyenesdiás aktív és családbarát programjainak sorába, melyekkel új utak nyílnak a természet, a Keszthelyi-hegység megismeréséhez.

Forrás: turizmus.com

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.