FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-26

Így készítsd fel kerti eszközeidet a tavaszi szezonra

A STIHL szakértői szerint mielőtt nekilátnánk az első kerti munkáknak, érdemes meggyőződni arról, hogy eszközeink biztonságosan használhatók-e és probléma nélkül tudták átvészelni a téli leállást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az elmúlt időszakban tapasztalt extrém hideg után az időjárás kezdi megmutatni tavaszias arcát, így elérkezett az idő arra, hogy elkezdjük megtervezni, miként hozzuk kertünket a legjobb formájába. A STIHL szakértői szerint mielőtt nekilátnánk az első kerti munkáknak, érdemes meggyőződni arról, hogy eszközeink biztonságosan használhatók-e és probléma nélkül tudták átvészelni a téli leállást.

 

A legnagyobb kaszától a gallyazáshoz használt motorfűrészig, a kerti eszközök remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a házkörüli munkáknak hamar a végére érjünk. A kerti szerszámok és gépek esetében különösen fontos, hogy megfelelő és rendszeres karbantartás mellett használjuk őket, hiszen így egyrészről szavatolni tudjuk saját biztonságunkat, másrészről pedig a gépek élettartamát is megnövelhetjük.

 

A leggyakoribb problémák

 

A téli időszakot megelőző őszi karbantartási feladatok egyike volt az eszközök üzemanyagának eltávolítása, ugyanis a benzin összetétele a több hónapos tárolás miatt megváltozhat, ez pedig a gépek károsodásához vezethet. Amennyiben erről megfeledkeztünk, elengedhetetlen, hogy az első használat előtt pótoljuk a mulasztást és friss üzemanyaggal lássuk el például a motorfűrészünket.

"A motorfűrészünkről vegyük le a láncot és a vezetőrudat is, tisztítsuk meg ezeket, és a rozsdásodás megakadályozása érdekében védőolajjal kenjük be a felületeket" - tanácsolják a szakértők, hozzátéve, az elektromos és akkumulátoros szerszámokat elegendő nedves kendővel áttörölni a portalanítás érdekében.

"A fűkaszák és a fűnyírók pengéit érdemes a szakkereskedésekben évről évre megéleztetni, de előfordulhat az is, hogy a kopóalkatrészes cseréje is szükségessé válik"- húzzák alá. A szakértők felhívják a figyelmet arra is, hogy az első tavaszi használat előtt ellenőrizzük a gyújtógyertya állapotát is, ez biztosítja ugyanis az energiát a belső égésű motor üzemanyagának meggyújtásához. Ha a gyújtógyertya korrodálódik, elhasználódik vagy megsérül, a motor nem indul el, vagy rendellenesen működik, ami szintén az eszköz károsodásához, meghibásodásához vezethet.

 

Otthon vagy szakszervízben?

 

A kora tavasz a tökéletes idő a piszkos vagy sérült légszűrők tisztítására és cseréjére is. A burkolatokat eltávolítását követően a port és a törmelékeket puha kefével mossuk le. Mielőtt az eszközt üzembe helyezzük, győződjünk meg arról, hogy a megtisztított alkatrészek teljesen megszáradtak.

"A karbantartási munkák többsége otthon is elvégezhető, hiszen ezek zöme az egyes eszközök tisztításához, olajozásához kapcsolódik. Amennyiben azonban úgy érezzük, hogy a feladatot nem tudjuk könnyedén elvégezni, vagy esetleg az eszközzel kapcsolatban bármilyen olyan probléma felmerül, ami felkészült segítséget igényel, érdemes a szakkereskedésekhez fordulni" - magyarázzák a STIHL szakértői.

 

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!


A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x) Andreas Stihl Kft.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.