FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-04-29

Új innovációs vezető a MOME-n

Nemzetközi pályázatot hirdettek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központ élére. Öt kontinensről több mint 160 szakember jelentkezett az intézmény tájékoztatása szerint, a győztes végül a Baltikumból érkezik Budapestre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


2020 nyarától a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) alapítványi formában működik. Az intézmény és fenntartója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány közös célkitűzése, hogy 2030-ra a MOME legyen a közép-európai térség legelismertebb szakmai műhelye a kreatívipar és az innováció területén. Ennek érdekében szintet lép az egyetem kutatás-fejlesztési tevékenysége is. 

 

A folyamat fontos állomása, hogy 2020 végén nyílt, nemzetközi pályázatot hirdettek a MOME Innovációs Központ élére. A pozíció iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt, 5 kontinensről és 29 országból több mint 160 jelentkező szállt versenybe. A kiválasztási szempontok között szerepelt az innovációs területen szerzett vezetői tapasztalat, a MOME számára értékes kapcsolatrendszer, a közép-európai kultúra és gazdaság ismerete, valamint a társadalmi és ökológiai kihívások iránti érzékenység. A győztest a MOME és fenntartója konszenzussal választotta ki, majd az Egyetem szenátusa szavazáson biztosította támogatásáról. 

 

"Pályázatunk sikere önmagában mérföldkő a MOME számára. Bizonyítja, hogy kiváló alapjaink vannak egy nemzetközi egyetemi brand felépítéséhez. A győztes egy fiatal és dinamikus, intelligens és integratív személyiség, aki az innovációs teljesítményéről ismert balti régió szemléletét hozza Magyarországra. Vezetésével nagy dolgokra lesz képes a csapat" - fogalmazott Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke. 

 

"A nálunk megszerezhető tudásnak, az itt folyó alkotómunkának, kutatásnak meg kell állnia a helyét itthon és a nagyvilágban. E nagyszerű feladat megoldásának egyik meghatározó szereplője lesz az Innovációs Központ új vezetője, akit szeretettel, nagy reményekkel és sok feladattal vár a MOME közössége" - hangsúlyozta Fülöp József, a MOME rektora.

 

Lasma Ivaska a lett főváros, Riga innovációs negyedének fejlesztési feladatait hagyja ott a MOME kedvéért. Szakterülete a nyílt, különböző tudományterületek és közösségek bevonására alapozott innováció. Diplomáit városi és régiós gazdaságtanból, illetve irodalomból és politikatudományból szerezte Rigában és Glasgowban. Hazájában civil kezdeményezést is alapított, ami a népszerű technikai eszközök folyamatos cseréje helyett azok kétkezi javítására tanítja a városlakókat, így segítve a fenntarthatóságot.    

 

"Kevés design egyetem akad Közép-Európában, amely az innovációt és a társadalmi felelősséget helyezi tevékenységének fókuszába. Hiszem, hogy a MOME a legjobb úton halad ahhoz, hogy nemzetközi szinten elismert intézmény legyen. Izgatottan csatlakozom az Innovációs Központ csapatához, hogy dinamizáljuk a partnerségeinket, erősítsük a különböző tudományterületek együttműködését, és minél több ígéretes ötletből fejlesszünk működő megoldást" - mondta Lasma Ivaska.

Forrás: ÉpítészFórum

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.