FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-05-22

Új turistaházat adtak át Sopronban, a Hidegvízvölgyben

Új turistaházat adtak át pénteken Sopronban, a Hidegvízvölgyben; amit a néhai magyar erdőmérnökről és a soproni Erdészeti Főiskola Kossuth-díjas egyetemi tanáráról Roth Turistaháznak neveztek el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A tizenkét férőhelyes könnyű faszerkezetes, napelemekkel felszerelt és környezettudatos feltételeknek megfelelő épületet a Fehér úti tó irányából lehet megközelíteni. A hatvanötmillió forintos beruházást az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával, a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében finanszírozták, a munkálatok kivitelezője a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. volt.

 

 

- Az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés a természetközeli kikapcsolódási lehetőségekért. Aki eddig nem, az a járvány alatt rájött, milyen fontos z erdő, és hogy a szabad levegőn lehessünk - mondta az esemény megnyitóját dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója.

 

 

Az ünnepségen részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki elmondta, a kormány célul tűzte ki, hogy hazánk 2030-ra Európa legélhetőbb országai közé tartozzon. - Ehhez hozzátartozik, hogy a szabadidő eltöltésére minőségi, széles körben elérhető lehetőségeket teremtsünk. Manapság egyre nagyobb igény mutatkozik az aktívan eltölthető kikapcsolódási lehetőségek iránt, az emberek a természet közelségében akarnak kikapcsolódni - mondta, majd hozzátette: a cél az Ausztriában és Szlovákiában már megszokott minőségű turistaházak létrehozása.

- Sopron és térsége 2016. óta kiemelt turisztikai térség, ez idő alatt számos turisztikai és infrastrukturális fejlesztést vittünk végbe a környéken. A pandémia után, a turizmus újraindulásakor a Sopronba való eljutást megkönnyíti már az M85-ös gyorsforgalmi út, azt gondolom nagyon fogunk előrelépni az itt eltöltött éjszakák számában.

 

 

Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a járvány időszakában 25-30%-al nőtt az erdők látogatottsága, ami várhatőan a válság enyhülésével is megmarad. - Minden ökoturisztikára költött forint egyen az emberek jólétébe fektetett energia is - tette hozzá.

 

 

Az eseményen részt vett Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója, Roth Gyula unokája is, aki elmondta, örül, hogy családja nevét viseli a most turisztikai funkciót kapott, korábban egyetemi alkotóházként ismert épület.

A Soproni-hegység legnyugatibb táján található szállás közeli tanösvényekkel, határon átnyúló turistautakkal és a vadregényes bércek kínálta látványosságokkal várja majd a vendégeket.

 

 

 

Forrás: kisalfold.hu
Fotó: Szalai Károly

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.