FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-05-26

Muzsikál az erdő a Hírös Városban, 2021

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye a "Muzsikál az erdő" a Hírös Városban 2 napos programfolyama május 29-30-án zajlik Kecskemét közelében a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A rendezvénysorozat sajátossága, hogy az erdei sétákat, kézműves foglalkozásokat, a klasszikus és népzenei koncerteket különösen értékes és szép természeti környezetben tartja. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, hársfái és szilfái nemcsak rendkívüli természeti értékeket jelentenek, hanem varázslatos helyszínt biztosítanak a programoknak, melynek célja az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A család valamennyi tagja talál vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget itt.

 

Erdei séta. Fotó: Nagy János

 

A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. A harmadik hullám végéhez közeledve, az élet újra indításakor feladatunk a testi-lelki állapotunk helyreállítása. Motiválni szeretnénk a közösségünket arra, hogy lelkileg megerősödve társadalmunk valóban fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson rá.

 

Csík János és a Mezzo. Fotó: matúz Viktória

 

A "Muzsikál az erdő" szeretné felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért. Az egymás iránt érzett felelősségvállalás egyik legszebb példája az önkéntes véradás, amelyet a Magyar Vöröskereszt évtizedek óta szervez a lakosság körében, most először a "Muzsikál az erdő" rendezvényen is.

 

Palya bea. Fotó: Emmer László

 

A "Muzsikál az erdő" a Hírös Városban május 29-én, szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlik. A gyereknapi hétvégén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások és Ludas Mátyás bábelőadása várja. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör lombkoronája öleli körül az erdei rendezvénytereket. Itt szólal meg a Kodály Iskola tehetséges növendékeinek bemutatkozása, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje, Csík János és a Mezzo előadása.  Erdei élményséta várja népzenei meglepetésekkel az érdeklődőket, melynek a témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben, vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait is. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviselet bemutatót pedig Romsics Ignác néprajzkutató vezeti.

 

In Medias Brass. Fotó: Kalacsi René

 

Május 30-án Lakitelek-Tőserdőn szerveződik a "Muzsikál az erdő" különösen színes és gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat, érkezik hozzánk a Lóca Együttes és a Batyuszínház. Ezen a napon derülnek ki a "Muzsikál az erdő" 2021-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető, melyet Varró Dániel költő nyit meg. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes.

 

Batyuszínház - mesemalac. Fotó: Matúz Viktória

 

A "Muzsikál az erdő" a Hírös Városban rendezvény csak példás összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, Bács-Kiskun Megye Önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei,  az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek - a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, - közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A járványidőszakban sokan találtuk meg az erdőben a kikapcsolódás lehetőségét. A programjaink szabad erdei környezetben, a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően  látogathatóak. Ez lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítunk az érdeklődők együttműködésére, melynek legfontosabb eleme a helyszíni regisztráció és a megfelelő távolságtartás.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2021-es év "Muzsikál az erdő"-re. Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon.

 

"Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

 

 

A teljes programterv itt érhető el. (docx, 0,5 MB, 3 oldal)

Forrás: Muzsikál az Erdő

Kapcsolódó:

 

Muzsikál az erdő - Nyíri erdő, Tőserdő FATÁJ 23021-05-17

Május utolsó hétvégéjén ismét megtartják a Muzsikál az erdő összművészeti rendezvénysorozatot. Szombaton Kecskeméten, a Nyíri erdőben, vasárnap pedig a Tőserdőben (Lakitelek) várják a zenét és a természetet szerető közönséget. Minden program ingyenes lesz.

 

 

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.