FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-06-02

Megújult a Gyertyánosi Turistaház

A Téry Ödön Program támogatásával újult meg Kaposvár déli határában, a 67-es út mentén, a térség kedvelt turistaháza a Gyertyánosi Parkerdőben található, a SEFAG Zrt. Zselici Erdészetének üzemeltetésében álló Gyöngyvirág Kulcsosház.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Fotók: Sefag Zrt.

A szállást és környezetét az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (AÖFK) közreműködésével a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében kapott 21,5 millió forintos támogatásból korszerűsítette az erdőgazdaság, s nemrégiben már a turisták is újból igénybe vehették.

 

A támogatás forrásából a ház és berendezései, valamint a környezet is megújult, örömére különösen a térség természetszerető látogatóinak, akiknek körében a parkerdő igen népszerű volt eddig is.

A kulcsosházban rendelkezésre áll két különálló szoba 4, illetve 3 fő, valamint a pótágyakon további 5 fő elszállásolására, ezen felül megújult, korszerű berendezés, jól felszerelt konyha és étkező is várja a látogatókat. A ház szomszédságában egy 20, valamint egy 40 főt is befogadni képest nyitott, fedett filagória áll - lehetőséget adva nagyobb csoportok időjárástól független pihenésére is. Ezen kívül tűzrakó helyek és egy környezetbarát külső mellékhelyiség is rendelkezésre áll.

 

A háztól kicsit távolabb a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatások és erdei tornapálya, és horgásztó is található, valamint erdész szakember által vezetett túra is igényelhető a SEFAG Zrt. munkatársainál.

A turistaház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Könnyebb - nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket, aki pedig a passzív pihenést választja, a turistaház udvarán kemence és tűzrakóhelyek is találhatók. A tágas erdei környezet egyidőben nagyobb létszámú társaságoknak is teret adhat a kikapcsolódásra.

 

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.