FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-06-22

Átadták a kilátót a Naplás tónál

Budapest XVI. kerületében, a Naplás-tónál a kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósított kilátót adtak át. Szokatlan, egyben különleges és sok szempontból példaértékű turisztikai fejlesztés eredményét vehetik birtokba a Főváros pesti oldalán kikapcsolódást, rekreációs lehetőséget keresők.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A kilátó átadásán részt vett Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő, Kovács Péter, polgármester, valamint Reinitz Gábor, Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

A városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése a Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt célkitűzése. A főváros pesti oldalán elhelyezkedő erdőterületek fejlesztési szempontból jelentős potenciállal rendelkeznek, ezért is volt fontos a XVI. kerületi Naplás-tó környezetébe tervezett új kilátó megépítése.

A Naplás-tavi kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé. A kilátó terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. volt. A fagerendákból álló, 27 méter magas építmény jól illeszkedik a környezetbe és páratlan 360°-os panorámát nyújt majd a Naplás-tóra, valamint a Gödöllői-dombságra.

"Az új kilátóról jól láthatjuk az élhető Budapest egyik zálogát, a Cinkotai erdőt, amelyet más, hasonló kisebb-nagyobb városi erdőkkel együtt természetközeli rekreációs és sportolási helyszínként be tudunk kapcsolni a városi emberek életébe. És ami ugyanilyen fontos, a megfelelő szakmai lépésekkel, a szükséges kezelési, felújítási feladatok elvégzésével ezeket az erdőket be tudjuk kapcsolni a nagyvárosi klímavédelembe." - fogalmazott az eseményen Szentpéteri Sándor helyettes államtitkár.

 

 

 

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója elmondta: "A fenntartható erdőgazdálkodásnak mára szerves része a növekvő erdőlátogatási igények kezelése és bizonyos fokú szabályozása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nekünk, erdőgazdálkodóknak olyan fejlesztéseket kell megvalósítaniuk, amelyek segítik az embereket a természetkárosítástól mentes, adott esetben, például nagyvárosokban és a környezetükben tömeges erdőlátogatásban. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha megfelelő partnerekkel tudunk szövetségre lépni és közös erővel munkálkodni a feladaton. Köszönjük ezt a partnerséget a kerület önkormányzatának és Polgármester úrnak!"

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő elmondta, a kerület emblematikus, környezetbe illő építészeti kuriózummal gyarapodott. Kovács Péter polgármester kijelentette: örömére szolgál, hogy az új létesítmény azonnal Budapest egyik legnépszerűbb kilátójává vált.

A kilátó építése 2020. szeptemberében kezdődött és 2021. június 11-én fejeződött be. A beruházás költsége 100 millió forint volt.

Az építést bemutató videó itt tekinthető meg.

 

Forrás: Parkerdő Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.